Karadzic lurte FN - igjen

Det amerikanske utenriksdepartementet tror ikke at den krigsforbryter-tiltalte Radovan Karadzic vil overgi seg til FNs krigsforbyterdomol. Det er foreløpig lite som tyder på at Karadzic noensinne vil måtte svare for sine handlinger under borgerkrigen i Jugoslavia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det amerikanske utenriksdepartementets talsmann James Rubin er lite optimistisk med hensyn til å pågripe Karadzic:

- Vi har ikke informasjon som tyder på at han er i forhandling om en overgivelse, sa Rubin under en pressebriefing.

Rubin sa han likevel ikke kan utelukke at Karadzic kan være «i kontakt med personer som vi ikke har kontakt med, om muligheten for å overgi seg». Men, la han til: - Etter det vi vet, er dette ikke annet enn rykter.

Det har den siste tiden kommet påstander om at den ettersøkte krigsforbryteren fra krigen i Bosnia forsøker å forhandle seg til betingelser for å overgi seg. Andre kilder, som hans kone Liljana, sier det ikke er riktig.

Karadzics påståtte planer ble omtalt i aviser i Beograd i forrige uke, mens den franske avisen Le Monde skrev at Karadzic har engasjert to amerikanske forsvarsadvokater.

Rubin nektet å svare på spørsmål om hvor Karadzic befinner seg. det er blitt hevdet at han har forlatt sitt tilholdssted i Pale like utenfor Sarajevo, og ifølge bosnisk-serbiske kilder gått i dekning ikke langt fra Pale.

(NTB-Reuters)