Karadzic nekter å forklare seg

Vil heller ikke ta til seg næring, ifølge hans forsvarer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den arresterte Radovan Karadzic nekter å forklare seg og nekter også å ta til seg næring, ifølge forsvareren hans.

Det er motstridende opplysninger om når han ble arrestert, og uklart hvem som gjorde det.

Det serbiske innenriksdepartementet hevder at dets styrker ikke deltok i arrestasjonen.

Les også: - Et av de verste menneskene i verden

Karadzics advokat Svetozar Vujacic sier ifølge nettavisen B92 at Karadzic var taus under hele det første avhøret natt til tirsdag, med unntak av en kort bemerkning om at saken mot ham var en «farse».Nattavhør
En etterforskningsdommer med ansvar for Karadzic-saken opplyser ifølge nettavisen til kringkastingen B92 at han har avhørt Karadzic.

Avhøret skal ha begynt klokken 1 natt til tirsdag.

På spørsmål om betingelsene for å utlevere Karadzic til Haag er til stede, sier dommeren bare at «alt blir ivaretatt», altså noe uklart.

Karadzic skal ikke ha benektet sin identitet, og avhøret skal ha vart i halvannen time og blitt gjennomført i bygningen til Serbias spesialdomstol for krigsforbrytelser.

Karadzics forsvarer sier at den arresterte vil forbli i spesialdomstolens varetektsenhet til Karadzic utleveres til Haag.

Arrestert fredag
Ifølge Karadzics advokat sa den tidligere bosnisk-serbiske lederen under avhøret at han ble arrestert fredag klokken 21.30 mens han satt på en buss i Beograd.

Siden da var han blitt holdt «i et eller annet rom», refererte advokat Svetozar Vujacic.

Etterforskningsdommeren skal ifølge forsvareren ha blitt «overrasket» over denne opplysningen, og sagt at han ville undersøke hva som var skjedd.

Karadzic nekter å forklare seg

Karadzic har også opplyst til forsvareren at han fikk en slags hatt eller hette over hodet som gjorde at han ikke kunne se hvem som arresterte ham.

Karadzic nekter å spise, har gått ned i vekt, men var rolig og fattet, ifølge forsvareren.

Det er imidlertid kommet motstridende opplysninger om tidspunktet for pågripelsen.

Serbias nasjonale sikkerhetsråd opplyser at Karadzic ble arrestert i går
kveld i en operasjon fra den serbiske sikkerhetstjenesten.

Men Serbias innenriksdepartement sier at dets polititjenestemenn ikke deltok i lokaliseringen og arrestasjonen av Karadzic.

Serbias statlige TV meldte mandag kveld at innenriksdepartementets styrker i stort antatt sikret Spesialdomstolens bygning.

(NTB)

BLE AVHØRT I NATT: Radovan Karadzic nekter ifølge forsvareren hans å forklare seg, men skal ha betegnet saken mot ham som en «farse». Foto: REUTERS/SCANPIX
BLE AVHØRT I NATT: Radovan Karadzic nekter ifølge forsvareren hans å forklare seg, men skal ha betegnet saken mot ham som en «farse». Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer