Karadzic skal være sett i Bosnia

Den krigsforbrytertiltalte Radovan Karadzic ble sett i den bosnisk-serbiske republikken for tre dager siden, hevdet en bosnisk-serbisk senator i dag. Han sa også at Karadzic ikke har tenkt å overgi seg til krigsdomstolen i Haag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Senatoren, Momcilo Vojvodic, sa til avisen Dnevni Telegraf at han hadde drukket kaffe med den bosniske serberlederen på hans gjemmested i Republika Srpska.

Vojvodic sa at Karadzic overhodet ikke har til hensikt å overgi seg til krigsforbryterdomstolen i Haag. Han sa Karadzic hadde sagt at han drar til Haag når han selv vil, og da ikke for å bli stilt for retten, men for selv å være anklageren.

Også det bosnisk-serbiske fjernsynet, som sier det har vært i kontakt med Karadzic-familien, hevder at han ikke har tenkt å overgi seg.

Det har i de siste dagene versert meldinger om at Karadzic er klar til å overgi seg til domstolen, at han har rømt fra Bosnia og befinner seg i Hviterussland, og at han har tatt kontakt med to amerikanske jurister som skulle forsvare ham i Haag.

(NTB)