Karadzic tatt på vei til spa

Skulle på ferie da han ble tatt. - En brutal arrestasjon, sier øyenvitne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Krigsforbrytermistenkte Radovan Karadzic skal ha vært på en buss på vei til ferie da han ble arrestert av serbisk politi.

Ifølge Telegraph hadde han med seg et par svømmeshortser og nok rene klær til å være hjemmefra i to uker.

I tillegg skal Karadzic ha hatt to mobiltelefoner, en bærbar PC, 600 euro og et lite, religiøst bilde med seg da han ble arrestert mandag, Han var angivelig på vei til et hotell ved et spaanlegg kalt Vrdnik Spring nær Beograd - til tross for at han ikke hadde reservert noe rom.

Leste bok på bussen

Et øyenvitne som bare ønsker å bli kalt Jasna, sier til britiske Telegraph at hun gikk på bussen på holdeplass som Karadzic.

- Jeg la merke til ham på grunn av stråhatten han hadde på seg. Den minnet meg om en fiskehatt, sier hun.

Hun forteller at mannen hun på det tidspunktet ikke visste at var Radovan Karadzic, satt og leste i ei lita bok. Han hadde med seg en databag og en annen bag.

- Fire unge menn gikk på bussen på en annen holdeplass. Bussen kjørte videre, og da den kom til endeholdeplassen, kom enda tre menn på bussen. En av dem kom bort til meg. Jeg trodde han var en billettinspektør, men han tok meg på skulderen og sa: "Frue, ikke rør deg". Han hadde et politiskilt, forteller Jasna.

SKULLE FERIERE: Radovan Karadzic, her i den selvkonstruerte rollen som Dragan Dabic, skulle på spa da han mandag ble arrestert av serbisk politi. Foto: AP/SCANPIX
SKULLE FERIERE: Radovan Karadzic, her i den selvkonstruerte rollen som Dragan Dabic, skulle på spa da han mandag ble arrestert av serbisk politi. Foto: AP/SCANPIX Vis mer

- Brutal arrestasjon

Ifølge kvinnen lukket Karadzic da den lille boka si og korset seg. Så ble han arrestert.

- Arresten var ganske brutal. De spurte ikke om legitimasjon, og de var ganske harde mot ham. En av dem sa: Ikke rør deg - vi har fulgt deg i femten dager.

De tok hendene bak ryggen hans og satt ham i håndjern. Passasjerene var sjokkerte. En av politimennene dyttet ham ned trappa, og han snublet idét han gikk av bussen. Han motsatte seg ikke arrest, forteller kvinnen.

Falsk identitet

Serbiske myndigheter jobber nå med å finne ut hvordan Radovan Karadzic greide å skaffe seg ny identitet. Han ble arrestert som en skjeggete, hvithåret mann med hårknute i nakken og kalte seg Dragan Dabic. Han hadde personlige papirer tilhørende Dabic - en mann som døde i Sarajevo i 1993.

Karadzic, eller Dabic, hadde minst to hjemmesider på Internett. Der skriver han at han er født i en landsby i Sør-Serbia, og som ung gutt likte han å gå med bestefar på skogstur.