Karadzic trolig ikke arrestert

Flere norske nettaviser siterer nyhetsbyrået DPA på at serberne har arrestert den bosniske serberlederen Radovan Karadzic. Problemet er bare at DPA ikke har sendt ut en slik melding.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den spanske avisa Diario de Mallorca siterer det tyske nyhetsbyrået DPA på meldingen, som ble plukket opp av det norske nyhetsbyrået Apor. Derfra var ikke veien lang til at nyheten om at Karadzic var arrestert var spredd i de fleste store nettaviser. Også svenskene har sitert norske medier på arrestasjonen.

Men verken CNN, AP, Reuters, BBC eller noen andre av de største nyhetsformidlerne i verden har plukket opp meldingen. På oppfordring fra Dagbladet har NTB sjekket alle nyhetsmeldinger fra DPA, og de finner ingen saker om at Karadzic skal være arrestert. Apor, som var først med nyheten i Norge, har ikke tilgang på DPA, og får følgelig ikke sjekket opplysningene.

Dermed hersker det fortsatt stor usikkerhet om hvorvidt Radovan Karadzic er pågrepet eller ikke.

Nyhetsbyrået DPA sendte i går kveld ut en melding om at sikkerhetspolitiet i Serbia arrestert Dragan Bojic, som er en nær medarbeider av eks-lederen for de bosniske serberne, Radovan Karadzic. Det spekuleres nå over om den spanske avisa som viderebrakte nyheten om Karadzics arrestasjon, kan ha feiltolket meldingen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer