Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Karakteropprør blant jusstudenter

Jusstudentene i Oslo er i opprør og protesterer sterkt mot nye karakterregler som skal innføres ved fakultetet. Studentene frykter at de nye ordningene vil svekke deres muligheter i arbeidslivet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I løpet av få måneder vil Det juridiske fakultet ved Universitetet i Oslo innføre flere nye karakterregler. Det kommer en ny og mer grovmasket tallkarakterskala og et klagesystem der karakterendringer ikke påføres vitnemålet.

En anmerkning på vitnemålet vil opplyse om hvor mange ganger studentene avlegger og består eksamen. Studenter som tar grunnfag om igjen, får en tidel lagt til karakteren for hver gang de har tatt eksamen om igjen når de søker på profesjonstudiet.

- Karakterforslaget er meget uheldig. Det vil svekke våre muligheter i arbeidslivet. 3,0 er en svært god haud som kan tilsvare 2,6 på Blindern-skalaen, men er allerede innarbeidet som en dårlig karakter hos arbeidsgivere. Tro ikke at de vil møte 3,0 med samme åpenhet, selv om de får med en omregning og forklaringsmodell, sier leder for Juridisk studentutvalg Eline Leivestad og nestleder Lars Magnus Bergh til studentavisen Universitas. (

Fakultetet har ønsket den nye skalaen blant annet for å lette på karakterpresset og minske eksamensutgiftene. Leivestad og Berg mener det ikke er nødvendig med anmerkning på vitnemålet over hvor mange ganger de har bestått eksamen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media