Karantenen er over: - Skal registrere meg hos NAV

Karantenetiden er over for Frps tidligere nestleder Per Sandberg. Nå skal han registrere seg som arbeidsledig - og for alvor ta fatt på gründerplanene.

KARANTENE: Karantenetiden er over for Per Sandberg. Her er han fotografert sammen med samboer Bahareh Letnes i forbindelse med lanseringen av boken de ga ut sammen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix.
KARANTENE: Karantenetiden er over for Per Sandberg. Her er han fotografert sammen med samboer Bahareh Letnes i forbindelse med lanseringen av boken de ga ut sammen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Onsdag er jeg per definisjon arbeidsledig. Da skal jeg registrere meg hos Nav, på lik linje med alle andre i samme situasjon, sier han til NTB.

I seks måneder har Sandberg gått på etterlønn fra regjeringen, etter at han trakk seg som fiskeriminister i august. I samme periode har han vært ilagt en karantene som forbyr ham å drive næringsvirksomhet.

- Flere tilbud

Onsdag går karantenen ut, og Sandberg står fritt til å gå i gang med sine varslede businessplaner.

- Jeg har fått en rekke interessante tilbud, både fra norsk næringsliv og fra utlandet. Nå skal jeg vurdere dem, sortere dem og følge dem opp. Jeg skal prøve å skaffe meg noe å leve av, sier Sandberg.

Karantenetiden har ikke vært helt uten kontroverser. I høst dro Sandberg på en tur til Iran hvor han blant annet møtte representanter fra myndighetene. Som følge av dette slo Karantenenemnda fast at han hadde brutt karantenen, og understrekte i et brev at han ikke kunne drive «noen form for næringsvirksomhet».

- Enormt potensial

Foreløpig er Sandberg tilbakeholden om hvilke konkrete planer han har, men han bekrefter at handel med Iran står på blokka.

MØTER PRESSEN: Per Sandberg og Bahareh Letnes holder pressekonferanse i forbindelse med at de lanserer boken «Fremmede makter har flyttet inn». Video: NTB Vis mer

- Mitt inntrykk av potensialet i dette er forsterket. Det gjelder ikke bare Iran, men også andre regioner, som Sentral-Asia og Afrika. Potensialet er enormt, sier den tidligere Frp-politikeren.

Sandberg og samboeren Bahareh Letnes har sammen stiftet et aksjeselskap. I tillegg har de hvert sitt enkeltpersonforetak.

- Framover nå finnes det ikke en eneste fridag. Både Bahareh og jeg har mye å drive med, sier Sandberg.

I et brev til Statsministerens kontor har den tidligere statsråden rapportert om tre betalte foredrag i løpet av karantenetiden, på til sammen 13.500 kroner. Dette er blitt avkortet fra etterlønnen.

DELTE MENINGER: Per Sandberg går hardt ut mot media og varsler at han i samråd med advokater skal gå gjennom dekningen. Potensielle rettssaker kan være på trappene. Samtidig er folket delt om hvem som har skyld i den politiske skandalen som førte til at han gikk av. Video: Nicolai Delebekk Vis mer

Ikke imponert

I tillegg til pålegget om å holde seg borte fra næringsvirksomhet har Sandberg for første gang siden 1987 har gått seks måneder uten et eneste politisk verv.

- Savner du politikken?

- Ikke hele tiden, men noen ganger. Det er interessant å se politikken utenfra og observere hvilke feil og prioriteringer de gjør, sier Sandberg.

Han savner et tydelig «retningsvalg» fra den nye flertallsregjeringen og etterlyser en vilje til å ta upopulære avgjørelser.

Under regjeringsforhandlingene mener han at «småsaker» fikk altfor mye oppmerksomhet, og trekker fram abortlovgivning og barnetrygd som eksempler på dette.

- Det som trengs, er å slanke offentlig sektor kraftig og redusere skatter og avgifter kraftig, mener Sandberg.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer