Karantenerot ved Oslo-skole: - Krevende prosess

På tross av at barn nå er unntatt smittekarantene, ble et helt klassetrinn satt i karantene ved en skole i Oslo.

SKOLESMITTE: Torsdag kveld ble tiende trinn på Brannfjell skole i Oslo bedt om å bli hjemme i karantene. Foto: Shadi Alzaghari/Oslo kommune
SKOLESMITTE: Torsdag kveld ble tiende trinn på Brannfjell skole i Oslo bedt om å bli hjemme i karantene. Foto: Shadi Alzaghari/Oslo kommune Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke alltid lett å forstå karantenereglene.

Torsdag kveld forrige uke ble rektor ved Brannfjell skole overrasket da han fikk beskjed om at 206 elever ved tiende klassetrinn skulle sendes i karantene, stikk i strid med de nye anbefalingene.

Nå viser det seg at nye retningslinjer har skapt rot og uklarheter i Osloskolen.

- Vi fikk beskjed om smitte på trinnet torsdag kveld. Så ble det tatt en avgjørelse av smittervernsteamet i bydel Nordstrand torsdag kveld om at hele trinnet skulle tas ut i karantene, sier rektor Espen Frøystveit.

Brannfjell skole er en av Oslos store ungdomsskoler. Skolen har cirka 600 elever fordelt på åttende, niende og tiende trinn og ligger på Ekeberg.

Undervisning ble også avlyst fredag grunnet «usikkerhet rundt testlogistikken», skrev rektoren i en felles beskjed til alle trinn på ungdomsskolen.

Snudde dagen etter

De nye nasjonale anbefalingene er at barn under 18 år slipper smittekarantene, så lenge de tester seg og får negativt svar.

Derfor var beskjeden om at hele trinnet skulle i karantene overraskende, forteller rektor Frøystveit.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer