Karaoke-kødd på Stortinget

Helsepolitikere i julebordstemning skapte en annerledes stortingsdebatt onsdag: De snek inn karaokesanger.

KRYDRET MED JØRN HOEL: Arbeiderpartiets Cecilie Myrseth er fornøyd med egen og andres innsats etter debatten. Foto: Vidar Ruud / NTB
KRYDRET MED JØRN HOEL: Arbeiderpartiets Cecilie Myrseth er fornøyd med egen og andres innsats etter debatten. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Publisert

«Når man blir seksogseksti, da gjør man som man vil», sa Frp-politiker Bård Hoksrud fra talerstolen på Stortinget onsdag.

Timer før de forsvant ut i julebordnatta, brukte Stortingets helsekomité talene sine til å snike inn kjente og kjære karaokesanger.

Det var avtalt spill mellom politikerne i helsekomiteen. De er alle glad i karaoke, ifølge Arbeiderpartiets Cecilie Myrseth.

SNEK INN KARAOKEREFERANSER: Fremskrittspartiets Bård Hoksrud. Foto: Terje Pedersen / NTB
SNEK INN KARAOKEREFERANSER: Fremskrittspartiets Bård Hoksrud. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer

Alt fra Bremnes til Hoel

Selv dro hun inn referanser til DDE, DumDum Boys og også noen hyllester til sitt eget Nord-Norge:

- Jeg framførte alt fra Kari Bremnes til Jørn Hoel, sier hun.

- Er dette helt i tråd med respekten for stortingssalen og dens tradisjoner?

- Helsedebatten er en alvorlig debatt, og det ble det også i går. Man snakker jo i mange minutter, så dette er småkrydder inni mellom, sier hun.

Onsdag var den store juleborddagen i de ulike partiene.

- Det er snart jul, og vi skal sitte mange timer i salen og diskutere. Da kan vi legge inn en liten snert, mener Myrseth.

Hvis jeg var deg

Hun synes særlig Hoksrud og SVs Marian Hussein gjorde det bra.

- De var ikke så verst. Men jeg var ikke så verst selv heller, sier hun ydmykt.

Bård Hoksrud var både innom «Tore Tang» og «Optimist», og han dro på med en hyllest til rockelegendene Jokke og Valentinerne:

«Derfor vil jeg si til statsråden at om jeg var henne, så ville jeg spandert en legetime på meg,» sa han.

BREDT SPEKTER: Marian Hussein var i sin tale innom alt fra Jokke & Valentinerne og Karpe til Luther Vandross og Janet Jackson. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
BREDT SPEKTER: Marian Hussein var i sin tale innom alt fra Jokke & Valentinerne og Karpe til Luther Vandross og Janet Jackson. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer

Også Hussein startet med en egen vri på Jokke & Valentinerne, men valgte seg slageren «Her kommer vintern». Hun var også innom tilstandene i norsk helsevesen med Tracy Chapmans velkjente ord: «Don't you know, they're talkin' bout a revolution».

Og ikke alt var planlagt til punkt og prikke.

I en replikk kritiserte hun Hoksrud og Frps sykehjemspolitikk. Da dro hun en frase fra Karpe-låten «Vestkantsvartinga»: la meg ta deg med til byen min.

Les resten her.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer