Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Karate-gutta lover grand finale

Kristopher Schau fnyser av Dyrebeskyttelsen og lover nye ekle sprell når P3-programmet Karate går på lufta for siste gang fredag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sammen med kumpanene Kyrre Holm Johannesen og bror Alexander Schau har Kristopher Schau fått massiv kritikk fra dyrevernhold etter at de sjøsatte en 250 kilo tung gris med påhengsmotor under en Karatesending i Kristiansand onsdag.

- Jeg kjenner jeg blir sint. Men kanskje aller mest trist. Jeg synes det er forferdelig trist å se at folk lar seg underholde av slikt, kunne en sjokkert Ragnar Ommundsen i Dyrebeskyttelsen i Kristiansand fortelle VG mens det hele sto på.

- Det er bare trist at Dyrebeskyttelsen gidder å engasjere seg i hva vi gjør. Det er en organisasjon som burde konsentrere seg om levende dyr, dyretransport og slikt. Vi la jo bare mat i vannet, sier Schau til NTB.

Karate-gutta lar seg ikke affisere ved at Dyrebeskyttelsen har sendt en formell klage til NRK. Kringkastingssjef John G. Bernander, som overvar griseseansen, har lovet å komme med en skikkelig tilbakemelding på klagen.

Tente på

I torsdagens show, direkte fra havna ved Gravane i Kristiansand sentrum, startet Schau og co. med å dynke den digre grisen i bensin for deretter å tenne på. Storebror Schau holdt samtidig en flammende appell der han tok til orde for å forby pølser.

- Det er jo snakk om å presse grisevev inn i dyrets egen tarm for deretter å koke det hele og gi det til barn, sa Schau til latter fra de mange hundre frammøtte.

Opprinnelig hadde de tre tenkt å steke den maltrakterte grisen og servere den til publikum.

- Men så fikk vi en liste over hvilke sykdommer man kunne få av å spise det te kjøttet fra den lokale legen, så da lot vi det være, sier Alexander Schau til NTB.

Avslutter fredag

Resten av Karateshowet torsdag inneholdt sjøsetting av en hvit BMW, kåring av Quart-festivalens fineste penis og den årlige klyster-konkurransen, hvor frivillige konkurrerer i hvor lenge de kan holde på et klyster.

- Men fredag blir det en finale av gigantiske proporsjoner, da det siste Karateshowet noensinne går av stabelen. Det vil overgå alt hva folk har sett før, lover Alexander Schau.

Mens Kristopher blir å finne i NRKs rekker også etter Karate, er fredagens show de to andre aktørenes siste engasjement i NRK.

- Så det blir vel tomflasker og Aetat i tiden framover. Eller kanskje en jobb i Dyrebeskyttelsen, hvis de begynner å konsentrere seg om levende dyr, sier Kyrre.

(NTB)