Karatetrener dømt for seksuell omgang med elever under 16 år

Forgrep seg på elevene på flere stevner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mannlig trener i 40-årene er dømt til ett års fengsel for å ha hatt seksuell omgang med to elever i henholdsvis 2005 og perioden 2013-2014. Jentene var begge under 16 år da flere av overgrepene fant sted.

Ifølge dommen har mannen, som i en årrekke var trener i karateklubben de to tilhørte, forgrepet seg på jentene ved en rekke anledninger.

Overgrep på stevner

I dommen kommer det fram at flere av overgrepene i begge periodene skjedde under karatestevner og treninger.

I avhør skal mannen ha erkjent å ha hatt seksuell omgang med den mer enn 20 år yngre jenta. Han nektet i avhørene likevel for å ha gjort noe galt, da han mente eleven var over 16 år.

Retten slo på sin side fast at det ikke var tvil om at karatetreneren, som under rettssaken erkjente alle punktene i tiltalen, visste hvor ung fornærmede var.

Får ikke trene barn

Jenta fortalte i sin forklaring at hun så på treneren som en farsfigur og et forbilde. Det ble av retten slått fast at han misbrukte tillitsforholdet eleven hadde til sin trener, og på den måten skaffet seg seksuell omgang.​

I tillegg til ett års fengsel mister mannen retten til å være trener for barn under 18 år i en periode på tre år. Han må også betale 120000 kroner i oppreisning til den yngste av jentene.