Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Karbonfangst-selskaper uenige om Mongstad-effekt

- All denne kunnskapen finnes fra før, mener Sargas-direktør Henrik Fleischer.

MONGSTAD-HØRING: F.v.: Arne Ellestad og Eric Staurset fra Alstom Norge AS og Henrik Fleicher og Knut Børseth fra Sargas AS før høringen om Mongstad i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité torsdag.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
MONGSTAD-HØRING: F.v.: Arne Ellestad og Eric Staurset fra Alstom Norge AS og Henrik Fleicher og Knut Børseth fra Sargas AS før høringen om Mongstad i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité torsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sargas og Alstom som begge leverer teknologi for karbonfangst, er uenige om resultatene som er oppnådd ved testsenteret på Mongstad.

- Anlegget er unikt og tilbyr stor grad av fleksibilitet, hevder administrerende direktør Eric Staurset i Alstom Norge.

Selskapet har levert teknologi til testsenteret på Mongstad og også bidratt betydelig økonomisk.

- Vi hadde erfaring fra kull, men trengte erfaringer fra gassfyrte kraftverk. Nå kan vi tilby fullskalaanlegg på gasskraftverk. Det var vi ikke i stand til tidligere, opplyste Staurset under andre dag av Mongstad-høringen på Stortinget torsdag.

Konkurrenten Sargas har hele tiden valgt å stå utenfor testsenteret på Mongstad.

Styreleder og daglig leder Henrik Fleischer mener Mongstad-prosjektet ikke har levert resultater av relevans for bransjen.

- All denne kunnskapen finnes fra før, sa Fleischer.

Selskapet var invitert til å delta på testsenteret, men takket nei - også fordi senteret ikke var bygd for å teste ut Sargas' tekniske løsninger.

- Vi hadde ikke behov for å komme til testsenteret, sa han.

(NTB)

Hele Norges coronakart