Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kardemomme på mc-fest

Mc-festen i Nedre Eiker har forløpt rolig så langt. Mc-medlemmene mener at det er maktmisbruk av politiet å kontrollere mc-gjestene når de ankommer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var ikke mye som minnet om en beryktet MC-fest rundt tidligere Eikerstua lørdag kveld. En og annen motorsykkel kom putrende mens kveldssola skinte, noen av festdeltakerne hadde valgt taxi som transportmiddel, mens andre igjen ankom i private biler.

- Har du en parkeringsplass hvor vi ikke trenger å rygge for å komme ut eller inn, spurte en festdeltaker som ankom i en bil uten revers.

- Tror du ikke vi ble stoppa av politiet nede her da. De stoppa alle, fortsatte han før han tok en slurk av ølflaska og geleidet sin bedre halvdel inn på MC-festen.

Drakk Solo

- Så fint bilde det var av deg i avisa. Det skal bestilles og forstørres, sa en munter Knut Andersen fra Oslo til Øyvind Engen. Sistnevnte er utnevnt til pressetalsmann for anledningen, og sto ved inngangen og tok imot innbudte gjester.

- Jeg syntes bildet var litt for stort jeg da, svarte MC-entusiasten med langt rødt skjedd og ei Solo-flaske i den ene hånda.

- Om jeg tror det blir bråk i kveld? Nei, det har jeg ingen som helst tro på, svarte Engen til NTB, mens eimen fra tennvæske og grillkull lå tett over festområdet.

- Det er maktmisbruk av politiet å stoppe alle de som ønsker å besøke oss, konstaterte Engen.

Ikke noe tull

Politiet så imidlertid ut til å ta livet med ro i forbindelse med festen til MC-klubben Norsemen. Like før Buskerud storsenter hadde en patrulje tatt oppstilling - rundt et bord, med kaffekoppen i behørig avstand.

- Vi har en del patruljer ute, men så langt har det ikke skjedd noe som helst. Ingen er pågrepet, forteller vaktsjef Per Henriksborg ved Kongsberg politidistrikt til NTB.

Tyskere på fest

Totalt var om lag 1.000 personer fra forskjellige MC-klubber invitert til sommerfesten ved tidligere Eikerstua. Blant annet sto Hells Angels på gjestelista. Like før klokka 20.30 ankom ett HA-medlem festen. Litt tidligere på kvelden antok pressetalsmann Engen at det var kommet rundt 100 personer. Deriblant var en kontingent med tyske motorsyklister.

- Vi har sendt ut invitasjon til mange klubber, men vi vet ikke hvor mange som kommer, sa Engen før han tente seg en røyk og tuslet inn på festområdet i retning av kilden for grilleimen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling