Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kardinal: - Pedofili er ikke kriminelt

Det er en sykdom, mener kardinalen som valgte Frans til pave.

PEDOFILI IKKE KRIMINELT: Den sørafrikanske kardinalen Wilfrid Napier har blitt kritisert for sitt utspill på BBC Radio. Pedofili er en psykisk sykdom, ikke en kriminell tilstand, mener han. Foto: Rajesh Jantilal / Scanpix
PEDOFILI IKKE KRIMINELT: Den sørafrikanske kardinalen Wilfrid Napier har blitt kritisert for sitt utspill på BBC Radio. Pedofili er en psykisk sykdom, ikke en kriminell tilstand, mener han. Foto: Rajesh Jantilal / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den katolske kardinalen av Durban, Wilfrid Fox Napier, sier ifølge BBC at pedofili ikke er kriminelt.

- Det er en psykisk sykdom, ikke en kriminell tilstand, mener han.

- Kjenner to pedofile prester Han var en av de 115 kardinalene i konklavet i Vatikanet som valgte Frans til pave tidligere denne uka.

I et intervju med Stephen Nolans program på BBC Radio at Napier kom men utsagnet som han i etterkant har blitt kritisert for.

Her sa den sørafrikanske kardinalen at han kjente til minst to prester som har fått diagnosen pedofili. De var begge blitt misbrukt selv som barn, fortalte Napier.

VALGTE PAVEN: Wilfrid Fox Napier er en av de 115 kardinalene i konklavet i Vatikanet som valgte Frans til pave tidligere denne uka. Footo: AP / L'Osservatore Romano / Scanpix
VALGTE PAVEN: Wilfrid Fox Napier er en av de 115 kardinalene i konklavet i Vatikanet som valgte Frans til pave tidligere denne uka. Footo: AP / L'Osservatore Romano / Scanpix Vis mer

- Ikke fortell meg at disse menneskene er strafferettslig ansvarlige på samme måte som de som velger å gjøre noe sånt. Jeg tror ikke du virkelig kan ta stilling til å si at personen fortjener å bli straffet. Han var selv skadet, sa kardinalen.

- Må holdes ansvarlige En av dem som har reagert på utspillet, er Barbara Dorries. Hun ble selv seksuelt misbrukt av en prest som barn.

- Hvis det er en sykdom som er greit, men det er også en forbrytelse og forbrytelser blir straffet. Kriminelle må holdes ansvarlige for hva de har gjort og hva de gjør, sier hun til BBC.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!