SIKTET: Kardinal George Pell er siktet for seksuelle overgrep. Han sier at anklagene er falske. Foto: AFP PHOTO / Alberto PIZZOLI
SIKTET: Kardinal George Pell er siktet for seksuelle overgrep. Han sier at anklagene er falske. Foto: AFP PHOTO / Alberto PIZZOLIVis mer

Kardinal Pell er anklaget for seksuelle overgrep: - Jeg er uskyldig

Han har blitt anklaget for flere «historiske seksuelle overgrep».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kardinal George Pell (76) er en av pave Frans' mest betrodde medarbeidere. Han har blitt anklaget for flere «historiske seksuelle overgrep» i sitt hjemland Australia. Under en pressekonferanse i natt, hevdet han sin uskyld.

- Jeg er uskyldig, disse anklagene er falske, sier han under en pressekonferanse i Roma.

- Karakterdrap
Pell er øverste leder i Den katolske kirke i Australia og kardinal i Vatikanet. Han hevder å være offer for det han betegner som et karakterdrap.

- Hele ideen om seksuelt misbruk er avskyelig for meg, hevder Pell, som også sier at han gleder seg til å endelig få sin dag i retten.

Kardinalen opplyste videre at han har tatt permisjon fra stillingen som pavens øverste økonomiske rådgiver og at han vil returnere til Australia for å renvaske seg fra anklagene.

Pave Frans «beklager» anklagene mot Pell og har innvilget permisjon, opplyser en talsmann for Vatikanet, Greg Burke.

Mange anklager
Politimester Shane Patton i delstaten Victoria i Australia sier torsdag at politiet har tatt ut stevning mot Pell på grunn av påståtte seksuallovbrudd som strekker seg tilbake i tid.

- Han må møte i forhørsretten i Melbourne 18. juli, sier Patton. Han sier det er mange anklager rettet mot Pell, men vil ikke gå i detalj. Ifølge Sydney Morning Herald dreier det seg om minst én voldtekt.

76 år gamle Pell har tidligere nektet for å ha begått handlingene han er blitt beskyldt for. Vatikanet har ingen utleveringsavtale med Australia, men erkebispedømmet i Sydney sier kardinalen kommer til å vende hjem til Australia for å svare på anklagene.

- Han ser fram til rettsmøtet og vil ta kraftig til motmæle mot siktelsen, heter det i en uttalelse fra erkebispedømmet.

Ifølge den australske avisen inkluderer siktelsen tre overgrep av svært alvorlig grad – ett av dem skal være voldtekt – og strekker seg 20 år tilbake. Tidligere er Pell anklaget for overgrep mot gutter helt tilbake til tiden som ung prest på 1970-tallet.