Masseskytingen i Oslo:

Kåre Arvid Hesvik (60) bisettes

Kåre Arvid Hesvik (60) fra Bærum ble drept i forbindelse med den tragiske hendelsen i Oslo sentrum, natt til lørdag 25. juni.

BISETTELSE: Kåre Arvid Hesvik (60) fra Bærum blir bisatt fra Høvik kirke klokka 11 torsdag. Foto: Shad Madian/Dagbladet
BISETTELSE: Kåre Arvid Hesvik (60) fra Bærum blir bisatt fra Høvik kirke klokka 11 torsdag. Foto: Shad Madian/Dagbladet Vis mer
Publisert

OSLO/BÆRUM (Dagbladet): Torsdag klokka 11.00 bisettes Kåre Arvid Hesvik (60) fra Høvik kirke i Bærum.

Hesvik ble drept i forbindelse med den tragiske hendelsen i Oslo sentrum, natt til lørdag 25. juni.

To personer ble drept og 21 personer skadd, ti av dem alvorlig, etter at gjerningsmannen startet å skyte utenfor flere utesteder i Oslo sentrum.

Det var Kåre Hesvik (60) og Jon Erik Isachsen (54) fra Bærum som ble drept. De var begge kjente fjes for de ansatte på utestedet Per på hjørnet.

- Et hjerte av gull

I minneordet til Hesvik skriver de ansatte ved Per på hjørnet:

«Du ble revet bort så plutselig, men aldri kommer dagen du blir glemt. Du var god, du var stolt, du var vår venn. Varmeste klemmer til dine nærmeste. Vi er stolte av å kalle deg vår venn».

Dagbladet har fått tillatelse til å gjengi teksten i kortene til Hesvik og Isachsen, som er lagt ned over to blomsterbuketter og et Pride-flagg like i nærheten.

BLE DREPT: Kåre Arvid Hesvik ble skutt og drept da han var på utestedet Per på hjørnet natt til lørdag. Venner hedrer Hesvik, og beskriver ham som en varm person. Foto: Privat
BLE DREPT: Kåre Arvid Hesvik ble skutt og drept da han var på utestedet Per på hjørnet natt til lørdag. Venner hedrer Hesvik, og beskriver ham som en varm person. Foto: Privat Vis mer

Kåre Hesvik startet sin karriere på 80-tallet som hjelpepleier ved Oslo universitetssykehus (OUS), før han seinere videreutdannet han seg som vernepleier og etter hvert ble avdelingsleder, forteller en av hans tidligere kolleger, Tone Johansen.

- Vi var kollegaer på 80-tallet og var en del sammen utenom jobb. Han var en spesiell kollega - godt likt av alle og en helt utrolig varm, inkluderende og omsorgsfull person som brydde seg om alle. Han var også meget flink i yrket sitt, sier hun til Dagbladet.

Tone Slettvoll Kvalnes ble kjent med Kåre Hesvik for mange år siden, gjennom felles venner.

- Han var den hyggeligste og flotteste personen jeg har kjent, skriver hun i en sms til Dagbladet.

TAKKER: Familien til Kåre Arvid Hesvik takker for all søtte og omsorg etter Hesviks bortgang. Foto: Shad Madian/Dagbladet
TAKKER: Familien til Kåre Arvid Hesvik takker for all søtte og omsorg etter Hesviks bortgang. Foto: Shad Madian/Dagbladet Vis mer

- Stolt

Runar Nordli-Olsen ble kjent med Hesvik for seks-sju år siden. Nordli-Olsen sier til Dagbladet at ikke er den som kjente Hesvik best, men at de siden den gang har feiret mange store begivenheter sammen.

- I disse begivenhetene var gjerne Kåre han som snakket med de som satt alene – de som kanskje ikke kjente så mange, sier Nordli-Olsen og legger til:

- Kåre hadde et hjerte av gull, og han var stolt av seg selv.

Nordli-Olsen er ikke kjent med når Kåre valgte å stå fram som homofil, men mener det var i godt voksen alder.

- Mange venter på grunn av en irrasjonell - nå rasjonell - frykt for å bli dømt. Kåre endte opp med noe mye verre: Å bli drept for å være seg selv.

Hesvik hadde mange som brydde seg, forteller Nordli-Olsen.

- Hans nærmeste er knust, og det står en stol tom i vår bryllupsfeiring.

Natt til lørdag hadde Nordli-Olsen og en vennegjeng tenkt seg på London pub, det andre utestedet som ble rammet av masseskytingen. De ombestemte seg imidlertid da de så køen.

DELTAR: Utenriksminister Anniken Huitfeldt er en av personene som deltar på bisettelsen til Kåre Arvid Hesvik. Foto: Shad Madian/Dagbladet
DELTAR: Utenriksminister Anniken Huitfeldt er en av personene som deltar på bisettelsen til Kåre Arvid Hesvik. Foto: Shad Madian/Dagbladet Vis mer

- Hvis vi hadde valgt å stille oss i køen, ville vi sannsynligvis ha ligget på sykehus nå, sier han.

I programmet for bisettelsen takker familien for all støtte og omtanke, etterfulgt av teksten:

«Å elske er en menneskerett - ingen er fri før alle er fri».

- Varm og omtenksom

Egil Kareliussen feiret Pride med avdøde Kåre Arvid Hesvik fredag 24. juni. Selv var han bare et steinkast unna stedet hvor kompisen ble brutalt drept.

- Jeg prøvde å ringe Kåre i halv to, totiden. Det bare ringte og ringte. Da tenkte jeg at det kunne være alvorlig, jeg fikk en dårlig følelse.

Dagen etter fikk Kareliussen vite at hans nære venn Kåre sannsynligvis var en av de to som ble skutt og drept.

- Det var et sjokk, sier han til Dagbladet.

Kareliussen beskriver Kåre som en nær venn. Det er mange år siden de ble kjent, og de siste åra hadde de mye kontakt.

- Han var en varm, omtenksom og inkluderende mann. Han var dyktig på jobben og hadde alltid et smil på lur, sier Kareliussen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer