Karen (68) har blitt millionær og fått gratis ferie etter at mobbevideo spredte seg på nett

Mens guttene som mobbet mottar drapstrusler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Videoen hvor 68 år gamle Karen Klein blir grovt mobbet av en gjeng skolegutter har de siste dagene florert i sosiale medier og vakt sterke reaksjoner.

Nå har mennesker fra hele verden som vil hjelpe 68-åringen samlet inn over 600 000 dollar gjennom nettsiden Indiegogo. Det var Max Sidorov (25) fra Toronto som startet innsamlingen slik at Karen skulle kunne reise på en etterlengtet ferie.

Det amerikanske flyselskapet Southwest Airlines har annonsert at de ønsker å sende Karen og ni andre på en reise til Disneyland på selskapets regning. Til CNN News forteller Karen at hun nå vurderer å slutte i jobben og heller gjøre frivillig arbeid, etter at noen påpekte at hun hadde fått nok penger til å gå av med pensjon.

- Jeg tenkte; det er ikke en dårlig ide, sier hun. 

Hun vurderer også å donere bort noe av pengene til organisasjoner som arbeider med mennesker med autisme og Downs syndrom.

Guttene får drapstrusler Gjengen med gutter som selv filmet at de mobbet Karen, og deretter la ut videoen på Youtube har fått sterk kritikk fra mange hold.

FÅR DRA PÅ FERIE: Karen Klein reiser nå på ferie til Dinseyland med sine to døtre og seks barnebarn, på flyselskapet Southwest Airlines' regning. Foto: Jamie Germano / AP Photo / Democrat & Chronicle
FÅR DRA PÅ FERIE: Karen Klein reiser nå på ferie til Dinseyland med sine to døtre og seks barnebarn, på flyselskapet Southwest Airlines' regning. Foto: Jamie Germano / AP Photo / Democrat & Chronicle Vis mer

- Han er ganske deprimert og i sjokk på grunn av kritikken og graden av oppmerksomhet videoen har fått. Jeg tror de har lært en lekse. Alt dette vi har vært gjennom kommer til å skade familien vår for livet. Dette har forandret livet vår, og jeg kan ikke se at dette noen gang kommer til å skje igjen, sier faren til 13 år gamle Wesley, en av guttene som deltok i mobbingen til CNN.

Han forteller at familien har fått flere drapstrusler og at folk har møtt opp utenfor huset deres etter at adressen og telefonnummeret ble lagt ut på nettet.

- Det har kommet til et punkt hvor vi ikke vil forlate huset, sier faren.

- Folk kommer nok ikke til å synes synd på barna. Men de har mottatt drapstrusler. De har mottatt over 900 telefoner hvor folk sier de har tatt barna deres som gisler. Det er ikke morsomt, det er kriminelt, det er en form for mobbing, sier Steve Chatterton fra politiet i Greece.

Foreldrene beklager Wesleys far besøkte selv Karen på torsdag for å fortelle hvor lei han var seg for det som hadde skjedd. Wesleys mor skrev et brev til Karen hvor hun fortalte hvor kvalm hun ble av å se at hennes sønn var involvert i hendelsen.

Karen tror Wesleys foreldre virkelig var lei seg, men er ikke så sikker på at alle unnskyldningene fra guttene er like ektefølt.

MOBBET: Mandag 18. juni ble Karen Klein grovt mobbet av en gjeng skolegutter på bussen. Videoen har gått verden rundt og skapt sterke reaksjoner. Foto: AP Photo / YouTube via AP video
MOBBET: Mandag 18. juni ble Karen Klein grovt mobbet av en gjeng skolegutter på bussen. Videoen har gått verden rundt og skapt sterke reaksjoner. Foto: AP Photo / YouTube via AP video Vis mer

- Jeg tror ikke de egentlig er lei seg. Lei seg for at de ble tatt, ja, det er kanskje nærmere sannheten, sier hun.

Guttene, som alle går på skole i Rochester i Greece, mobbet blant annet Karen for vekta hennes og hvor lite hun tjener. En av guttene sa at hun og hele familien hennes burde ta livet sitt, noe som var ekstra vanskelig for Karen, som hadde en sønn som tok livet sitt for ti år siden, å høre.

En av guttene har selv bedt om å få komme å snakke med henne, men Karen har foreløpig avslått tilbudet. Hun er ikke klar for å se ansiktet hans igjen, men sier at hun kan vurdere det på nytt etter at hun har vært på ferie. Hun tar med seg sine to døtre og seks barnebarn til Disneyland.

BLITT MILLIONÆR: Max Sidorov startet en innsamlig til støtte for Karen Klein, slik at hun kunne dra på ferie. Målet var å samle inn 5000 dollar - lørdag hadde det kommet inn over 600 000. Foto: Karen Bleier / AFP PHOTO
BLITT MILLIONÆR: Max Sidorov startet en innsamlig til støtte for Karen Klein, slik at hun kunne dra på ferie. Målet var å samle inn 5000 dollar - lørdag hadde det kommet inn over 600 000. Foto: Karen Bleier / AFP PHOTO Vis mer