Kåret til verdens beste restaurant

Den første søramerikanske restauranten til å vinne tittelen.

VANT: Virgilio Martinez kan juble over å være kokk på verdens beste restaurant. Foto: CRIS BOURONCLE / AFP / NTB
VANT: Virgilio Martinez kan juble over å være kokk på verdens beste restaurant. Foto: CRIS BOURONCLE / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne uka ble den Lima-baserte restauranten Central, drevet av kokkene Virgilio Martínez og Pia Leon, kronet til verdens beste restaurant av nettstedet Theworlds50best.com.

Det peruanske spisestedet ble kåret til verdens beste restaurant i 2023, og ble belønnet for sitt kjøkken som feirer sitt mangfoldet av ingredienser, så vel som historien og tradisjonene til Peru, skriver nettstedet.

Restauranten, som heter Central, overtar kronen fra danske Geranium.

- Elsker det vi gjør

- Det handler ikke om å være nummer én, det handler ikke om å være best, det handler om det vi gjør hver eneste dag. Vi elsker det vi gjør, sa restaurantens eier og kjøkkensjef, Virgilio Martínez, da han tok imot prisen.

Pía Léon, som er Martinez' kone og medeier av Central, havnet også på 28. plass med hennes eget soloprosjekt, restauranten Kjolle.

Den årlige prisutdelingen ble holdt i Valencia i Spania i begynnelsen av uka.

- Viktig for Peru

Etter kåringen har Central også uttalt seg om seieren på sosiale medier.

- Takk til alle menneskene som har fulgt oss i livet, sier Martinez og Leon fra restaurantens Instagram-konto.

- Vi representerer et område, et mangfold og en kultur, fortsetter Martinez, som bemerket at prisen er viktig for Peru og for Latin-Amerika, takket være synligheten den bringer til deres gastronomi, så vel som kultur og sin kunst.

IKKE FORNØYD: Truls Svendsen og Eyvind Hellstrøm skal drive en restaurant sammen, men ikke alle gjestene er like fornøyd med maten de får servert. Video: TV 2 Vis mer

Andreplassen i konkurransen gikk til Barcelona-restauranten Disfrutar, som ledes av kokkene Oriol Castro, Eduard Xatruch og Mateu Casañas.

Disfrutar ble fulgt av ytterligere to spanske restauranter, Diverxo og Asador Etxebarri som havnet på fjerde- og tredjeplass.

Av nordiske restauranter havnet danske Alchemist i København i Danmark på femteplass, og Frantzén i Stockholm kom på 30. plass.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer