«Kari» (34) lever i et helvete

Han står i buskene, du ser skyggen hans. I løpet av kveldenringer mobiltelefonen 100 ganger, svareren sprenges av slibrigheter og trusler. Slik lever mange kvinner. «Kari» (34) er en av dem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Han har tatt kontroll over livet mitt. Jeg kan ikke telle alle de helger, kvelder og netter han har stjålet fra meg. Nå har jeg flyttet og fått hemmelig nummer. Et nødvendig nederlag, sier «Kari» som har to barn på 11 og 13 år.

  • Mannen i 40-åra er dømt for drapstrusler og knivbruk mot «Kari». I ett år var hun kjæreste med mannen som har plaget og terrorisert henne i tre år. Hun har anmeldt han flere ganger, til slutt ble han dømt til 120 dagers ubetinget fengsel. Nå er han igjen på frifot og like aktiv som før. Siden «Kari» nå har hemmelig nummer, ringer han andre familiemedlemmer og kolleger i stedet.

- Når han ikke lenger kunne ramme privatlivet mitt, fant han andre og kreative løsninger. Blant annet ringte han mine forretningsforbindelser og snakket dritt om meg, sier kvinnen som er en profilert person innenfor sitt fagmiljø.

Trusler i kø

Siden helvetet startet, har han jaktet på henne dag og natt. Hjelpemidler er mobiltelefon, privatdetektiv og Internett. Truslene lå i kø på mobilsvareren. Han har stått utenfor døra, på terrassen eller i buskene. Små visittkort, som å flytte en stol på terrassen, eller legge en søppelpose utenfor dunken, vitner om besøket. Besøksforbudet han er ilagt av politiet bryr han seg ikke om, han vet det skal mye til før de tauer ham inn.

- Mannen, som er i 40-åra, bruker mange timer hver dag for å kartlegge mine bevegelser, sier «Kari».

Sexsalg

Det toppet seg for «Kari» i høst. Den ene telefonen med spørsmål om seksuelle tjenester, avløste den andre. Det viste seg at eksen hadde lagt ut navn og telefonnummer på Internett der det sto at hun var disponibel for tilfeldig kjøpesex.

- Personvernet på nettet er eksisterer ikke, og politiet har fortalt meg at de regner med en strøm av anmeldelser på grunn av sjikaner på nettet.

Dagen etter sperret jeg telefonen. Men da startet han kjøret mot omgivelsene mine som han hadde fått hjelp av privatdetektiven til å kartlegge, sier hun.

- Anmeld!

Brudd på besøksforbudet har en strafferamme på seks måneder. Det er for lite til at politiet kan pågripe mannen og sette ham i varetekt. Likevel nytter det å anmelde, mener «Kari».

- Anmelder du ham, mister han litt av kontrollen. Og strafferammen, og dermed sjansen for domfellelse, øker når dokumenthaugen vokser.

- Ikke finn deg i en oppførsel som gjør at du må prioritere i forhold til en gal mann, sier «Kari».

<B>GJEMMER SEG:</B> «Kari» tenker seg alltid om to ganger før hun går på byen. For plutselig er han der, og kvelden er ødelagt. - Besøksforbud holder ham ikke unna. Han bruker timevis hver dag på å karlegge mine bevegelser, sier hun.