SØKER I VANNET: Politi og Skien Røde Kors hjelpekors søker nå etter Grønnestad. Foto: Per Flåthe / Dagbladet
SØKER I VANNET: Politi og Skien Røde Kors hjelpekors søker nå etter Grønnestad. Foto: Per Flåthe / DagbladetVis mer

Kari (56) var med i NRK-serie i 2009. Nå tror politiet hun er drept

Forsvant i 2012.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SKIEN/OSLO (Dagbladet): Kari Grønnestad (56) som forsvant i 2012 og som politiet nå mener ble drept, var i 2009 å se på NRK1 i TV-serien «Husdrømmen».

I serien fulgte dokumentarskaper Are Faaberg seks rusmiddelmisbrukere i to år som fikk muligheten til å kjøpe seg et hus for første gang. Faaberg husker Grønnestad godt.

- Hun var en positiv og bra dame. Det var fint å følge henne, og se at hun klarte å etablere seg på egenhånd. Det er tragisk hvis det har gått slik, sier Faaberg til Dagbladet.

- Hyggelig og flink Skien Diakonale Senter var involvert i serien, og Signe Marie Aaslund ved senteret sier Grønnestad hadde mye kontakt med dem fram til 2009/2010.

- Hun var en hyggelig, pratsom og flink dame, som deltok i boligprosjektet med fynd og klem. Hun virket glad for å være med, sier Aaslund til Dagbladet.

Grønnestad bodde en stund i boligen, men flyttet etter hvert inn i en omsorgsbolig.

- Vi lurte veldig på hva som skjedde med henne da hun forsvant. Vi var bekymret. Vi håpet kanskje at hun hadde dratt et sted frivillig, men etter hvert skjønte vi at det kunne ha skjedd noe, sier Aaslund.

Siktede nekter straffskyld Begge de to siktede, en mann og en kvinne i 30-årene, nektet straffskyld da de ble framstilt for varetektsfengsling i dag. Begge de to er tidligere ustraffede. Kvinnen er siktet for drap, mannen for medvirkning til legemsbeskadigelse.

- Siktelsen kom veldig overraskende på henne. Hun gir uttrykk for at det er en sjokkopplevelse å bli siktet. Hun synes det er tungt, sier advokat Bjørn Nærum, kvinnenes forsvar.

FORSVANT: Kari Grønnestad.
FORSVANT: Kari Grønnestad. Vis mer

Nedre Telemark tingrett besluttet tirsdag ettermiddag at den medsiktede mannen i 30-åra skal løslates, men politiet har anket avgjørelsen.

- Han erkjenner ikke straffskyld. Han tar det med fatning, men ber om å bli løslatt. Jeg forventer at lagmannsretten kommer til samme resultat og at han slipper løs, sier mannens advokat, Tollef Skobba, til Dagbladet i 16.20-tida.

Kvinnens advokat, Nærum, sier det stemmer at siktede var den siste som så avdøde, og at hun har deltatt i søket etter Grønnerud.

- Jeg forstår det som at det har vært et godt forhold. Hun har absolutt vært aktiv i søket og stilt spørsmål rundt hva som kan ha skjedd med avdøde, sier han til Dagbladet.

Nye opplysninger Politiet trodde ikke det lå noe kriminelt bak forsvinningen i 2012, men det endret seg da de fikk nye opplysninger i saken i helga.

Grønnestad bodde tidligere i Hommersåk utenfor Stavanger, før hun flyttet til Skien på 80-tallet.

Politiet søker nå etter Grønnestad utenfor Langbryggene i Skien, melder TA.

GRANSKER: Politiets teknikere sikret i dag bevis på bopel til siktede. Foto: Per Flåthe / Dagbladet
GRANSKER: Politiets teknikere sikret i dag bevis på bopel til siktede. Foto: Per Flåthe / Dagbladet Vis mer