Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Forsvant i 2012.

Kari (59) ble funnet død i et hundebur. 37-åring dømt for med­virkning til likskjending

En 37 år gammel mann er i Nedre Telemark tingrett dømt til seks måneders fengsel for medvirkning til likskjending. Tre av månedene er betinget.

FUNNET I HUNDEBUR: Politiet lette i nesten tre år før de fant Kari Grønnestad død. Foto: Jon-Inge Hansen / NTB scanpix
FUNNET I HUNDEBUR: Politiet lette i nesten tre år før de fant Kari Grønnestad død. Foto: Jon-Inge Hansen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dommen kommer to måneder etter at hans tidligere samboer, en 33 år gammel kvinne, ble dømt til åtte måneders fengsel for likskjending av moren Kari Grønnestad (59). Hun ble meldt savnet i juni 2012 og funnet død i et hundebur i Skienselva tre år senere.

37-åringen har hele tiden nektet straffskyld. Mannen hevdet under rettssaken at Kari Grønnestad var på besøk hos dem 4. juni 2012, og at han så sin daværende samboer drepe moren med kniv, ifølge Telemarksavisa.

I april 2015 ringte 37-åringen politiet. Han sa at Grønnestad hadde blitt drept, og at han hadde hjulpet til med å fjerne liket. Kort tid etter fant etterforskerne liket i hundeburet.

I retten oppga mannen at frykten for å bli betraktet som medskyldig, var årsaken til at han ikke tok kontakt med politiet tidligere. Han skal også ha fryktet å miste kontakten med sønnen sin.

Kvinnen ble først siktet for drap, men denne siktelsen ble henlagt, og hun ble i stedet tiltalt for likskjending. Samboeren var tidligere siktet for å ha unnlatt å hjelpe en person i nød, men også denne siktelsen ble henlagt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling