Kari (99) skal ha blitt rundstjålet: - Stor affeksjonsverdi

Da Kari Epletveit (99) kom tilbake til leiligheten sin i Åmli etter en kort tur oppdaget hun ifølge svigerdatteren at noen hadde tatt med seg gullsmykkene hennes og en lommebok med 5000 kroner i.

MOR OG SØNN: Kari Eplevik (99) og Øystein Eplevik (71). Foto: Privat
MOR OG SØNN: Kari Eplevik (99) og Øystein Eplevik (71). Foto: Privat Vis mer
Publisert

Det frekke tyveriet skal ha funnet sted forrige lørdag formiddag, da Epletveit og venninnen var ute på en kort tur i Åmli kommune i Agder.

De to var borte imellom et kvarter og 20 minutter, forteller svigerdatteren, Liv Vik Epletveit (68) til Dagbladet.

Hun fortalte først historien til Tvedestrandsposten.

68-åringen har fått godkjennelse av svigermoren til å uttale seg om saken, da 99-åringen hører for dårlig til å bli intervjuet over telefon.

Det tok noen timer etter at Kari Epletveit hadde returnert til trygdeleiligheten sin, før hun forsto at noe ikke stemte.

En gullring som lå og blinket på teppet var første tegn på at uvedkommende hadde vært der, ifølge svigerdatteren.

- Hun fikk det ikke til å stemme at hun hadde mistet den der. Etter hvert startet hun å gå gjennom skuffen der hun oppbevarer smykkene sine, og oppdaget at gullsmykkene var borte.

TYVERI: I Florida stjeler fem menn bilen til en 82-åring, ved å lure ham ut. Video: Broward Sheriffs office. Reporter: Andrea Viland Ask. Vis mer

Konfirmasjonssmykke

Også en lommebok med 5000 kroner i var sporløst forsvunnet, forteller Epletveit videre.

Hun sier det er vanskelig å anslå verdien på gullsmykkene.

- Men de har stor affeksjonsverdi, som er det viktigste. Det var blant annet et smykke hun fikk til konfirmasjonen og forskjellige smykker hun har fått av sin mor.

På tross av dette tar 99-åringen situasjonen med fatning, ifølge Epletveit.

- Hun sier «jeg er 99 år, jeg har helsa og hodet, og det blir jo ikke bedre om jeg setter meg ned og griner over dette». Så hun er utrolig fattet, balansert og fornuftig rundt dette.

INNBRUDD: Kristian Hannestad fra Jessheim ble utsatt for et tyveri hjemme på Jessheim. Video: Privat / Dagbladet TV. Reporter: Julie Tran Vis mer

- Håper de har vett til å angre

Det bor rundt 1800 personer i Åmli, ifølge Store norske leksikon. Epletveit forteller at de ikke har for vane å låse når man bare skal en kort tur ut av døra.

Nå har alle som bor i det aktuelle trygdeleilighetskomplekset fått beskjed om å låse dørene.

Epleviks sønn og svigerdatter har i tillegg anmeldt saken til politiet på vegne av 99-åringen, som skal i avhør tirsdag. Dagbladet har sett bekreftelsen fra politiet på at tyveriet er anmeldt.

- Vi får håpe at tyvene har vett til å angre seg og levere det tilbake, sier Epletveit.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer