Kari-Anne holdt preste-overgrep hemmelig i 20 år

Da saken ble tatt opp på slutten av 80-tallet, ble familien møtt med taushet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

I 20 år holdt Kari-Anne Pedersen på hemmeligheten om at en katolsk prest hadde forgrepet seg mot henne. Da saken ble tatt opp på slutten av 80-tallet, ble familien møtt med taushet.

Overgrepet mot Pedersen og søsteren skjedde på Hedmark på 60-tallet da jentene var tidlig i tenårene, skriver Klassekampen. De skjedde da presten, som var venn av familien, var på besøk. Han var lærer i Darjeeling i India og ble senere overflyttet til Canada. Mannen var ofte på besøk i Norge, men tjenestegjorde aldri i den norske katolske kirken.

Først på slutten av 80-tallet fortalte Pedersen og søsteren om overgrepene.

- Pappa var veldig aktiv i den katolske kirken på Lillehammer den gangen, og han tok det svært alvorlig da vi fortalte om det, sier Pedersen til avisen.

Faren fortalte senere døtrene at han tok opp opplysningene under et møte i Oslo, men at han ble møtt med taushet. I dag er både faren og presten, «unckle Frankie», døde.

Ved Oslo Katolske Bispedømme var det ingen som onsdag kjente til dette tilfelle, eller at Pedersens far skal ha tatt opp saken med dem.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer