Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kari Anne Moe ny leder i Sosialistisk Ungdom

Kari Anne Moe fra Sandefjord er valgt til ny leder i Sosialistisk Ungdom (SU). Hun overtar vervet etter Heikki Holmås.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Valget til ny leder i Sosialistisk Venstrepartis ungdomsorganisasjon foregikk ikke uten kamp. Moe var kandidaten til mindretallet i valgkomiteen og sentralstyret. Flertallets kandidat var den tidligere nestlederen Inga-Marte Thorkildsen.

Det har vært en hard intern strid i forkant av valget på ny leder i SU. Ved valgene var det mindretallet i sentralstyret som fikk flertall ved valgene. Marius Øfsti fra Nord-Trøndelag ble ny nestleder.

Flertallets kandidater til sentralstyret trakk seg da Kari Anne Moe ble valgt til leder, og det var klart at det ikke var mulig å komme fram til et kompromiss som kunne ha gitt en samlende løsning før valgene.

Landsmøtet endte ikke i noen åpen splittelse i organisasjonen, og den nye ledelsen gjorde det klart av de vil «drive verdens beste valgkamp for SV».

Det er imidlertid klart at valgene er et resultat av en politisk strid i SU. Forholdet til Rød Valgallianse har vært ett tema, og det har kommet sterke reaksjoner på at enkelte SU-medlemmer står på RVs lister ved høstens kommunevalg.

I tillegg til debatten om hvem SU og SV bør samarbeide med, har det også vært debatt om miljøpolitikken.

Kampen mot skytefelt på Østlandet vil bli SUs hovedsak i tiden som kommer.

- SU skal være en drivende kraft i kampen mot regionfelt Østlandet, og jeg skal selv bruke sivil ulydighet for å stoppe denne miljø-ødeleggelsen, sier den nyvalgte lederen.

(NTB)