Kari gir mishandlede dyr et nytt hjem

Se TV-reportasje om Kari Grønberg (73) som bruker pensjonisttilværelsen til å redde dyr.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hver dag jobber 50 frivillige for Dyrebeskyttelsen i Oslo og omegn, og de har nok å gjøre, for mange husdyr blir dumpet av sine eiere i grøftekanter eller på parkeringsplasser, ifølge Dyrebeskyttelsen.

- Dette er en viktig sak for meg. Det er helt ufattelig at folk kan mishandle dyr, sier Kari Grønberg.

Mange husdyr forsvinner fra sine eiere. I Norge er rundt 4000 husdyr er meldt savnet, ifølge portalen dyrebar.no. Her registreres dyr som er savnet eller funnet rundt om i landet. 

Sterke opplevelser - Det er endeløst dette, fordi disse kattene er der ute og trenger hjelp. Jeg håper å få reddet flest mulig, slik at det ikke er for mye lidelse ute blant kattene, men det er jo også at du gir mennesker en stor glede når de får en katt i huset, sier Grønberg. (Se reportasje over)
 
I løpet av sine fem år i dyrebeskyttelsen har Grønberg opplevd hendelser som har gjort inntrykk på henne.

- Det verste jeg har opplevd er å finne tre kattunger i en sammenknyttet plastpose, som noen hadde dumpet i en Fretex-container. To av dem døde, men lille Snurre lever i dag i et trygt hjem, sier Grønberg.

- Lang vei å gå Lederen for Dyrebeskyttelsen i Oslo og omegn, Sølvi Frøland Svoren, er en av 50 frivillige som vier fritiden sin til å hjelpe dyr, ved siden av full jobb og familie. Hun etterlyser flere som vil bidra i arbeidet med å redde dyr fra vanskjøtsel.

- Stort sett tar folk vare på dyrene sine, men det er en lang vei å gå. Vi ser fremdeles at katter vandrer vekk fra eiere som ikke er flinke nok til å stelle med dem. Kattene er et familiemedlem, sier Frøland Svoren.

Hun oppfordrer katteeiere til å sterilisere eller kastrere kattene så fort de har blitt ett halvt år gamle, og merke kattene med en elektronisk brikke.

- Folk er ikke flinke nok til å merke kattene med chip. På den måten er det enklere for oss å spore opp eierne, sier Frøland Svoren.

Dyrebeskyttelsen mottar ingen kommunal eller statlig støtte til arbeidet.

- Vi står uten lokaler og må basere hele vår virksomhet på fosterhjem og frivillighet i alle ledd. Så langt i 2013 er vi oppe i 80 dyr som vi omplasserer, men vi har problemer med å få tatt inn flere dyr akkurat nå, og jobber med å finne flere fosterhjem, sier Frøland Svoren.