Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kari Hilde French gir opp håpet om å få sønnen hjem

Bor i Kongo for å støtte sønnen.

GIR OPP: Joshua French og moren Kari Hilde French, her fotografert under rettssaken i 2014. Foto: Marte Christensen / NTB scanpix
GIR OPP: Joshua French og moren Kari Hilde French, her fotografert under rettssaken i 2014. Foto: Marte Christensen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Moren til Joshua French sier hun har innstilt seg på at sønnen ikke kommer hjem fra Kongo.

De to siste årene har moren bodd i Kongo for å støtte sønnen, som har sittet fengslet de siste sju årene.

- Jeg tør ikke håpe lenger. Det har vært så mange skuffelser, så mange ganger der vi har trodd at vi var nær en løsning før døren har blitt stengt på nytt. Nå orker jeg ikke flere skuffelser. Smerten blir for stor. Nå innstiller jeg meg på at jeg og Joshua må bli her i Kongo hvis det ikke skjer et mirakel, sier Kari Hilde French til VG.

Ifølge moren har det flere ganger vært svært nær en løsning for å få sønnen til tilbake til Norge, men i løpet av de tre siste månedene begynt å gi opp håpet.

- Det er vanskelig å sette ord på hvordan det føles å oppleve slike skuffelser gang på gang, man blir så fortvilet. Nå må jeg begynne å innstille meg på at jeg kan bli værende her i lang tid fremover. Den tanken er vanskelig å venne seg til.

Joshua French ble i 2009 pågrepet og senere dømt til døden for blant annet medvirkning til drap på sjåføren Abedi Kasongo, våpenbesittelse og spionasje. I januar 2014 ble han dømt for å ha drept kameraten Tjostolv Moland i fengselet. Den siste perioden har han slitt med store helseproblemer og har flere ganger vært innlagt på sykehus.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart