Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kari Hilde French skjelte ut aktor i rettssalen

Aktor holdt seg for ørene.

OPPRØRT: Kari Hilde French skjelte ut aktor Katenda Nkulu i en rettspause mandag. Aktor tok seg til ørene, som tegn på at han ikke vil høre. 
Foto: Marte Christensen / NTB scanpix
OPPRØRT: Kari Hilde French skjelte ut aktor Katenda Nkulu i en rettspause mandag. Aktor tok seg til ørene, som tegn på at han ikke vil høre. Foto: Marte Christensen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KINSHASA/OSLO (Dagbladet): I en rettspause i ettermiddag fikk Kari Hilde French nok av aktor Katenda Nkulus omtale av sønnen.

I pausen som fulgte etter et lengre parti der de sakkyndige diskuterte Frenchs helse, gikk Kari Hilde French opp til aktor.

Hun sa at sønnen faktisk har en søster, en samboer og en mor, og at han ikke er det umennesket som hun mener aktor framstiller ham som.

Aktor reagerte spontant på kritikken, og ga ingen tegn til å ville ta den til følge:

Han holdt seg for ørene og vendte seg vekk fra mamma French.

Legekrangel Før pausen hadde de norske og kongolesiske legene sagt seg enige om at French har behov for medisinsk hjelp.

Men der psykiater Lavrantz Kyrdalen og anestesilege Gunnar Farstad vil ha French innlagt på sykehus umiddelbart, mener de tre kongolesiske ekspertene - doktor Djembe, doktor Moussa og doktor Ramazini - at French bør få behandling i fengselet.

Etter pausen fortsatte rettsmøtet en halvtimes tid, der French selv svarte på detaljspørsmål om natta da Tjostolv Moland ble funnet død. Det er kjent at de to drakk en del vodka den kvelden, aktor mente det fantes motstridende opplysninger om de drakk av flaska eller av glass.

Denne polemikken var imidlertid raskt over.

Siste ord French ble spurt om han har et siste ord.

- Takk, herr president, jeg synes jeg har fått forklare meg greit, sa French til svar.

- Retten disponerer nå alle nødvendige elementer og er klar til å konkludere. Dommen vil bli gitt på onsdag den 19. februar, sier dommeren.

Så ble retten hevet - dom i saken faller på onsdag. Vi fulgte rettsmøtet direkte.

Hele Norges coronakart