Kari Jaquesson etter Syria-besøk: Lovpriser Assads soldater og hevder hjelpe­organisasjon er terrorister

Mener vestlige mediers dekning av krigen er løgnaktig.

I SYRIA: Kari Jaquesson og fotograf Tor Lindseth i krigsherjede Aleppo, under arbeidet med artikkelen Jaquesson har skrevet. Foto: Lothar Wiedmann
I SYRIA: Kari Jaquesson og fotograf Tor Lindseth i krigsherjede Aleppo, under arbeidet med artikkelen Jaquesson har skrevet. Foto: Lothar Wiedmann Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kari Jaquesson får krass kritikk etter å ha delt sine inntrykk fra en Syria-tur hun nylig kom hjem fra. Hun hevder hjelpeorganisasjonen De Hvite Hjelmene er terrorister, og skryter av hvor vennlige Assads soldater var.

Human Rights Watch mener Jaquesson er utsatt for en fordreid framstilling av virkeligheten, mens frilansjournalist Pål Refsdal, som har lang fartstid fra Syria, beskriver påstandene som «bare tull».

I tillegg beskyldte hun Leger Uten Grenser (MSF) for å ha løyet om sykehusbombing, noe hun i ettertid beklaget. Organisasjonen hadde bestemt seg for ikke å gå ut aktivt selv for ikke å bli dratt inn i noen fake news-debatt.

Facebook-oppdatering

«Møter de søteste menneskene! Nå må verdenslederne skjerpe seg og holde seg i sine egne land, med mindre de blir invitert. De andre, som ikke er invitert, må slutte å lage så mye bråk i andres land, de har mer enn nok med å rydde opp i i sine egne land. Så enkelt er det, faktisk.»

Slik lyder en av mange nylige Facebook-oppdateringer fra Kari Jaquesson (55). Treneren, TV-personligheten og livsstilsmotivatoren har nylig vært på en organisert reise til Syria, hvor hun har snakket med både vanlige folk og politikere, for å danne seg et bilde av situasjonen i det krigsherjede landet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer