Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Kari Jaquesson tenker business med sine bastante uttalelser om overvektige

Hollywood-trener Cornelis Elander er skeptisk til norsk kosthold, og mener norske trenere har en del av skylda.

KRITISERER JAQUESSON: Hollywood-trener Cornelis Elander er skeptisk til norsk kosthold, og mener personlige trenere også må ta sin del av skylden. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
KRITISERER JAQUESSON: Hollywood-trener Cornelis Elander er skeptisk til norsk kosthold, og mener personlige trenere også må ta sin del av skylden. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Han har trent Hilary Swank, Justin Timberlake og Ryan Reynolds. Hollywood-trener Cornelis Elander mener Kari Jaquesson og andre i kostholds- og treningsbransjen må feie for egen dør før hun legger skylda for overvekt på overvektige selv.

- Feil holdning - Det er flere ulike årsaker til at vi nordmenn blir feitere og feitere, men norske trenere kan ikke skrike så mye som Kari Jaquesson. For vi har bare hjulpet så lenge taksameteret har stått på, og har lite fokus på å lære opp kundene til å mestre trening og kosthold selv, mener Elander.

Han mener trenerne ved norske treningsstudioer er for redde for å miste kundene og prøver å beholde kundene så lenge som mulig.

- Kvaliteten på personlige trenere i Norge er variert, og mange har fokus på å beholde kundene i år etter år, uten at man ser noe spesielt merkbar forskjell. Man hjelper så lenge man får betalt, men sørger ikke for et program som sørger for at de kommer i god form og kan være mer selvstendig, sier han.

Business Elander mener Kari Jaquesson som trimekspert tenker business når hun kommer med kontroversielle uttalelser i mediene.

- Det er jo smart å komme med bastante meninger i mediene. Den siste uken har vi jo snakket masse om Kari Jaquesson i mediene, og det er jo smart og praktisk for henne, sier han.

Hollywood-treneren er klar på at det finnes mange ulike faktorer bak at nordmenn blir mer overvektige, og forteller at han blir sjokkert av å dra ut for å spise i Norge.

KONTROVERSIELL: Det har stormet rundt Kari Jaquesson etter at hun gikk i strupen på Jørgen Foss i Landsforeningen for overvektige. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet
KONTROVERSIELL: Det har stormet rundt Kari Jaquesson etter at hun gikk i strupen på Jørgen Foss i Landsforeningen for overvektige. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet Vis mer

- Jeg bor i Los Angeles, så når jeg kommer på besøk til Norge får jeg sett det litt utenfra. Det er sjokkerende å se hvordan mattilbudet er med boller, brus og hvitt mel i alt. Personlig blir jeg feit av å komme til Norge på ferie. Du har et usunt utvalg på kafeene og pølse på 7/Eleven.

Kjenner ikke til Elander Kari Jaquesson forteller til Dagbladet at hun aldri har hørt om Cornelis Elander, og at hun stiller seg spørrende til hvorfor han uttaler seg om saken.

- Hvem er han, og hva er bakgrunnen hans for å uttale seg om dette? Utover det ønsker jeg ikke kommentere saken ytterligere, sier Kari Jaquesson til Dagbladet.

STARTET KOSTHOLDSDEBATT: Jørgen Foss, kjent som Pittbullterje fra film med samme navn, er leder i Landsforeningen for overvektige, og har skapt kostholdsdebatt.

Foto: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet
STARTET KOSTHOLDSDEBATT: Jørgen Foss, kjent som Pittbullterje fra film med samme navn, er leder i Landsforeningen for overvektige, og har skapt kostholdsdebatt. Foto: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet Vis mer