Kari Rein er benådet

USAs innvandringsmyndigheter ville kaste ute Stavanger-kvinnen. Mandag ble hun benådet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Rein (42), familien hennes og lokalsamfunnet i Williams i Oregon har kjempet innbitt mot utvisningen, og i går kom vendepunktet i saken. Guvernør Ted Kulongoski benådet Rein, etter å ha møtt henne, ektemannen og de to barna i forrige uke.

- Dette er fantastisk. Jeg vet at han tar en sjanse hver gang han benåder noen, så jeg er svært takknemlig, sier Rein til avisa The Oregonian.

- Jeg vil at guvernøren skal vite at jeg setter pris på dette. På vegne av familien min og meg selv, takk for at du ga oss en ny sjanse

Imponert

Dermed er det stor sjanse for at Rein får bli i USA. Virginia Kice, som er talskvinne hos USAs innvandringsmyndigheter, sier at advokatene ved etaten vil gjennomgå benådningen før de bestemmer seg for hva de skal gjøre.

Men mye tyder på at Kari Rein endelig får gladmeldingen hun har ventet på i fem måneder: At hun får bli i USA sammen med mannen og barna.

- Guvernøren var svært imponert over henne, og at hun angrer dypt på det som er skjedd, sier Mary Ellen Glynn, som er guvernørens talskvinne.

- Han mener Rein er en svært god innbygger i Oregon.

Tatt med marihuana

Stavangerkvinnen Kari Rein (42) flyttet til Oregon for 15 år siden. I 1993 ble hun tatt med seks marihuanaplanter i hjemmet sitt, og ble dømt til prøvetid og samfunnstjeneste.

Hun trodde saken var ute av verden, helt til hun ble stoppet på Sea-Tac-flyplassen ved Seattle 30. desember i fjor, etter at hun hadde feiret juleferie i Norge med sin amerikanske mann James Jungwirth og deres to barn Inka (14) og Arek (7).

Hun ble iført håndjern, fotjern og fangedrakt, og ble sendt til Columbia County-fengselet, der hun satt i tre uker.

Innvandringsmyndighetene mente lovbruddet hennes ti år tidligere var så grovt at det kvalifiserte til utvisning etter lovene som er innskjerpet etter 11. september 2001.

Kari Rein har bodd i Oregon i 15 år, og har to barn på 14 og 7 år med sin amerikanske ektemann, James Jungwirth (41).