Kari til heder og verdighet

- Vi er lei av å bli oppfattet som de trauste kvinnfolka i landet. Nå kan beskrivelsen Kari og Ola Dunk gis til de såkalte motenavnene, for eksempel Renate og Ronny Dunk, sier Kari Johannesen i Knarvik. Sammen med to Kari-venninner vil hun hedre navnet Kari med fest.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi satser på en egen Kari-festival i Grieghallen i år 2000. Kari skal til heder og verdighet igjen, og det er bare oss Kari'er som kan vise hvilket kvalitetsstempel dette navnet er, forteller Kari Johannesen i Knarvik, utenfor Bergen.

Flotte jenter

Sammen med venninne Kari Pedersen fikk hun ideen til å gjøre noe ekstra ut av Karis navndag den 25. november.

- Dette er ment som et gledesarrangement, en fest for alle de flotte jentene i Norge som bærer navnet Kari. Kari Bremnes, Kari Svendsen og Kari Simonsen er blant de som er invitert til festen, forteller Kari Johannesen, som nå venter spent på hvor mange som har meldt seg på til Kari-festen når svarfristen går ut 1. september.

I følge Statistisk Sentralbyrå går det dårlig for navnet Kari i Norge. Til tross for at det er 30 886 Kari'er i landet, er det rekruteringen som svikter. I 1997 var det bare 65 nyfødte som fikk navnet Kari.

Vet hva gutta vil ha

Kari Johannesen har ikke selv døtre som kan bringe hedersnavnet videre.

- Jeg satser på at en av de tre sønnene mine viser styrke og velger seg en verdig Kari. Toppen er om de tar skikkelig ansvar og får seg en Kari alle tre, ler Kari Johannesen.

De to Kari'ene i Knarvik har store planer for hvordan de skal øke interessen for hedersnavnet. Som et ledd i Kari-strategien har de fått med en tredje Kari i arrangementskomiteen.

- Kari Aarvik fikk bli med kun fordi hun er så pen og har flotte pupper, og dermed er vi sikret oppmerksomhet fra gutta. Vi Kari'er er jo ikke dumme, vi vet hva gutta vil ha, ler Kari J.

Første skritt på veien for Kari, Kari og Kari er Kari-festen på navndagen 25. november. Deretter skal trenden i norske barnenavn endres og de typiske motenavnene begraves. Og går det som Kari vil kan Norges 30 886 Kari'er feire å ha inntatt navnetoppen med egen festival i Grighallen i år 2000.

KAN IKKE KOMME:</B> Kari Svendsen kan ikke komme på Kari-festen. Hun er imidlertid veldig glad for at Kari-navet skal få oppreising.<br>