Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kari Traa tok ut 3,2 millioner i ulovlig utbytte

Innrømmer å ha brutt aksjeloven.

ULOVLIG UTBYTTE: Kari Traa innrømmer å ha brutt aksjeloven.
Foto:Mette Møller/Dagbladet
ULOVLIG UTBYTTE: Kari Traa innrømmer å ha brutt aksjeloven. Foto:Mette Møller/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kari Traa innrømmer at hun har brutt aksjeloven ved å ta ut 3,2 millioner kroner i ulovlig utbytte.

Det var i fjor at hun tok ut beløpet i investeringsselskapet Dspin AS.

- Dette utbyttet er ulovlig da selskapet mangler tilstrekkelig fri egenkapital til dekning av uttaket, skriver Traa i årsmeldingen for Dspin.

Traa er nå i ferd med å rette opp saken, skriver Bergens Tidende.

Skal gjøre utbyttet lovlig Tidligere denne måneden sendte hun ut kreditorvarsel som viser at hun er i gang med en prosess som skal gjøre utbyttet lovlig.

Traa startet karrieren som kulekjører. Det kulminerte i OL-medaljer, den siste i 2006. Senere etablerte hun seg som klesdesigner og opprettet en bedrift med sitt eget navn som merkevare i 2002. Kari Traa AS ble i fjor fusjonert med morselskapet til Skigutane AS, og solgt til milliardær Kjetil Holta gjennom sportsleverandørselskapet Active Brands.

I fjor investerte Traa om lag 7,4 millioner kroner i aksjer gjennom sitt heleide investeringsselskap Dspin AS. 5 millioner kroner av dette ble brukt på aksjekjøp i Active Brands, hvor Traa eier 4,5 prosent.

Dspins bokførte egenkapital var i fjor på 14,4 millioner kroner. Resultatet endte i minus med 1,7 millioner kroner og ingen driftsinntekter.

Bergens Tidende har ikke klart å få fatt i Traa for kommentar til saken.

(NTB)