Kari verdt en feiring

- Egentlig heter jeg Kari Gro, men det der med Gro droppa jeg i tenårene. Ingen som synger og spiller kan gå rundt å hete Kari Gro. Kari derimot..., ler Kari Svendsen, som dessverre er forhindret i å delta på Kari-festen som tre Kari'er fra Vestlandet arrangerer for å hedre alle Kari'er på navndagen 25. november.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg har mottatt innbydelsen til festen som skal arrangeres på Vestlandet til ære for alle Kari'er, sier Kari Svendsen til Dagbladet :på nettet.

- Dessverre har jeg ikke mulighet til å komme den dagen, men jeg synes det er en kjempe bra idé å markere at tradisjonsrike navn som Kari bør tas vare på.

Kari Svendsen er døpt Kari Gro, men det fulle navnet hennes er det bare Ligningskontoret som bruker.

- Jeg kutta ut Gro-navnet da jeg var i tenårene. Det forsvant da jeg begynte å spille. Da jeg var sammen med Lillebjørn ble jeg kalt Lille-Kari, men så ble det jo slutt med Lillebjørn og da ble det bare Kari. Og det stortrives jeg med, forteller Kari Svendsen.

Kari Svendsen mener det er flott at de tre Kari'ene fra Vestlandet tar initiativet til at navnet deres kommer til heder og verdighet igjen. Trubaduren er redd for at Norge skal invaderes av det hun kaller 'jåle-navn'.

- Kari er et skikkelig norsk navn! Jeg har hatt det bra med navnet mitt hele livet jeg, ler Kari Svendsen.