Karikaturtegneren overfalt på universitet

Lars Vilks fikk springskalle under forelesning.

HATSK: Først sprang en mann mot Lars Vilks og ga ham en springskalle. Så fulgte to menn på. Det skal ha vært en hatsk stemning i forelesningssalen fra starten av. Foto: Gusten Holm / Ergo
HATSK: Først sprang en mann mot Lars Vilks og ga ham en springskalle. Så fulgte to menn på. Det skal ha vært en hatsk stemning i forelesningssalen fra starten av. Foto: Gusten Holm / Ergo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Tittelen på foredraget var «Kunst kan ikke være annet enn vold, ondskap og urettferdighet», da han plutselig ble overfalt.

Ifølge Expressen.se skal det ha vært en hatsk stemning fra begynnelsen av. Bare 15 minutter ut i forelesningen gikk en person til angrep, angivelig da Vilks viste en filmsnutt med seksuelt innhold.

- Mannen satt på første rad og kom plutselig løpende mot meg. Han ga meg en springskalle, og jeg falt inn i veggen og mistet brillene, sier Vilks til det svenske nyhetsbyrået TT.

Ifølge Vilks tilhørte mannen en gruppe som forsøkte å forstyrre forelesningen, skriver Expressen.se. Totalt var om lag 260 personer i alle aldre til stede.

Også Uppsala Nya Tidning var til stede, og ifølge deres fotograf kastet også to andre personer seg over ham.

Flere politifolk dro løs mennene som lå oppå Lars Vilks, og kunstneren ble raskt ført ut av lokalet.

Det skal da ha blitt en hatsk stemning i forelesningssalen, rettet mot politiet.

Igjen på golvet lå Vilks ødelagte briller.

- Det lå også igjen en pistol fra en av politifolkene. Jeg tok den opp, og ga den til en av dem, sier fotografen Tor Jonsson i Uppsala Nya Tidning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer