Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Karikaturutstilling i Oslo ble flyttet etter sikkerhetsvurdering

Utstillingen «Hurra for Ytringsfriheten» blir i stedet stilt ut i et låsbart rom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Karikaturutstillingen «Hurra for Ytringsfriheten» skulle vises i åpent landskap ved Høgskolen i Oslo og Akershus. I stedet ble utstillingen stilt ut i et låsbart rom - av sikkerhetsmessige årsaker, skriver Osloby tirsdag kveld. Avgjørelsen falt dagen før utstillingen åpnet mandag 9. februar.

- Fordi dette er en karikaturutstilling ble det foretatt en sikkerhetsvurdering. På bakgrunn av denne sikkerhetsvurderingen ble det besluttet å legge utstillingen til et mindre rom i biblioteket i stedet, sier leder for biblioteket ved HiOA i Pilestredet 48, Anne-Berit Gregersen.

Kommunikasjonsdirektør ved HIOA, Anne Christel Johnsgaard, sier de har vært i kontakt med politiet i forbindelse med sikkerhetsvurderingen, men at det ikke ligger noen dramatikk i avgjørelsen.

Utstillingen ble til etter initiativ fra Nasjonalt senter for tegning og ytringsfrihet, og presenterer et utvalg satiriske tegninger fra blant andre forfulgte avistegnere fra flere land.

Ingen tegninger eller karikaturer av Muhammed, av noen ansett som kontroversielle, er med i utstillingen.

(NTB)