IKKE PENSJON VED 67:  Gjensidige - her fra hovedkontoret på Lysaker utenfor Oslo - er dømt i tingretten til å ha en 67 år gammel kvinen i jobb til hun er 70. ILLUSTRASJONSFOTO: LINDA NÆSFELDT/DAGBLADET.
IKKE PENSJON VED 67: Gjensidige - her fra hovedkontoret på Lysaker utenfor Oslo - er dømt i tingretten til å ha en 67 år gammel kvinen i jobb til hun er 70. ILLUSTRASJONSFOTO: LINDA NÆSFELDT/DAGBLADET.Vis mer

Karin (67) får jobbe til hun er 70

Neket å bli pensjonist. Gjensidige dømt i Oslo tingrett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Kundebehandler Karin Haare Johansen ville ikke pensjoneres, men arbeidsgiver Gjensidige nektet henne å fortsette. Nå har retten bestemt at hun får beholde jobben likevel.

67 år gamle Johansen ønsket å fortsette i jobben og gikk derfor til sak mot Gjensidige. Tirsdag fikk hun medhold i Oslo tingrett, skriver Aftenposten.

- Jeg trives så godt med å jobbe her, og det har jeg jo gjort i snart 30 år, sier hun.

Johansen håper dommen vil føre til at også andre som ønsker det, kan jobbe lenger.

-Én måtte gå til retten for å sikre rettferdighet. Og det ble meg, sier hun.

- Særlige omstendigheter

Tingretten sier i dommen at det må foreligge særlige omstendigheter i virksomheten hvis en lavere aldersgrense enn 70 år skal anses som nødvendig. Retten kunne ikke se at dette var tilfellet i denne saken og konkluderte derfor med at avslutningen av Johansens arbeidsforhold er ugyldig.

Gjensidige ble dømt til å betale skadebot for tapt lønnsinntekt og sakskostnader.

Advokat Pål Behrens i Finansforbundet mener dette er en viktig prinsippavgjørelse.

- Det er en viktig og veldig grundig dom. Den gir et klart signal om at man ikke kan si opp 67-åringer med den begrunnelsen alene, fordi det er aldersdiskriminerende. Vil man jobbe til man blir 70, så skal man få det, sier han.

Gjensidige har ikke bestemt seg for om de vil anke saken. Gjør de det, har Johansen uansett rett til å fortsette i stillingen til en rettskraftig dom foreligger.

(NTB).