Karina (3) overlevde elleve døgn i Sibirs villmark. Skal ha blitt reddet av sin heltemodige hund

Overlevde på vann og bær.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tre år og sju måneder gamle Karina forsvant i den sibirske villmarka 29. juli i år.

Den lille jenta vandret etter sin far Rodin fra lansbyen Olom i Olyokminsky-distriktet i den gigantiske Sakha-republikken langt øst i Russland, skriver The Siberian Times.

Etter elleve døgn alene i Sibirs villmark og barskog, ble jenta funnet i live, skriver avisa.

Reddet av hund
Karina kom bort fra sin far i området som er tilholdssted for både ulver og bjørner.

Hun og hunden Kyrachaan - som betyr «den lille» på det lokale yakutian-språket - holdt sammen i villmarka i ni dager. Jenta skal i den perioden ha overlevd på vann og bær.

På den niende dagen da Karina var savnet skal hunden ha vandret tilbake til landsbyen aleine. Saken er blant annet omtalt av den russiske statlige TV-kanalen NTV.

Noen av rapportene går ut på at hunden ledet redningsarbeidere rett til jenta, mens en annen versjon er at redningsarbeiderne forsto at jenta ikke var langt unna da hunden kom hjem.

I god fysisk form Utrolig nok skal jenta, etter forholdene, være i god fysisk stand.

Bildene fra redningsarbeiderne viser at de fant jenta i høyt gress rundt seks kilometer fra hennes hjem. Det høye gresset gjorde søk fra lufta vanskelig. Selv om hun var ved fysisk god stand, skal Karina ha blitt kraftig bitt av mygg, og ifølge rapportene fra redningsarbeiderne, veide hun bare ti kilo da hun ble funnet, skriver The Siberian Times.

Bekymringene blant redningsarbeiderne meldte seg også på da hunden kom hjem.

- Vi trodde at hun hadde en mulighet til å overleve med hunden ved sine side. Nettene der er kalde og i noen området er det allerede minusgrader. Om hun kunne ligge tett med hunden kunne hun holde seg varm, sier Afanasiy Nikolajev, talsmann for redningstjensten i Sakha-republikken.

- Men da hunden kom tilbake tenkte vi: «nå er det over». Sjansene for at hun var i live var små, og hun ville trolig ha mistet alt håp uten hunden sin. Det var tungt for oss, sier Nikolajev.

Til slutt innså redningsarbeiderne at det var hunden som reddet lille Karina.

Letemannskapet på rundt hundre personer fant fotsporene til jenta, og da de fant henne, ble hun gitt mat og vann, før hun ble overført til sykehus.

Full forvirring Det tok imidlertid hele tre dager før familien var klar over at lille Karina var savnet. Ifølge Siberian Times fulgte hun etter sin far som ble kalt inn i brannstyrkene som skulle slukke en skogbrann.

Moren til Karina var i kornåkrene, og ifølge avisa skulle jentas bestemor passe henne. Bestemora skal ha trodd Karina reiste sammen med faren, noe faren selv ikke var klar over.

Da mora kom hjem var hun overrasket over at Karina var sammen med faren, og foreldrene fikk først telefonkontakt 2. august - tre dager etter Karina hadde gått seg bort. Først 3. august kom redningsarbeidere til stedet og startet den storstilte redningsaksjonen, skriver The Siberian Times.

Undersøker omsorgssvikt Etterforskningskomiteen i Saka vurderer nå om familien bør følges opp rettslig.

- Våre etterforskere undersøker saken, og vi må bestemme oss for om vi må avslutte etterforskningen som en kriminalsak eller ikke. Hvorfor lot de barnet gå i skogen aleine, sier talskvinne Nadazhda Dvoretskaja ifølge avisa.

Hun mener likevel det er en ærlig sak at foreldrene kanskje ikke fikk tak i hverande.

- Ærlig talt forstår jeg ikke hvordan de ikke kan ha bekymret seg for barnet i nesten fire dager. Samtidig må vi ta med i vurderingen at dette er et veldig avsidesliggende område med dårlig telefondeknig, sier hun.

- Men takk gud for at jenta har det bra, og takk til hunden som gjorde sin plikt overfor sin unge eier, når det gjaldt som mest og hennes liv ble reddet, sier Dvoretskaja.