Karita administrerer nytt parti på Facebook

Tidligere Ap-statsråd Karita Bekkemellem har startet parti på Facebook med ekskludert Frp'er og tv-kjendis.

TULLE-PARTI? Sammen med Frp-ekskluderte Siv Gørbitz, har tidligere Ap-statsråd fått over tusen nye medlemmer i deres Facebook.parti, FB-parti. Nå vil mange av dem stille til valg. Her i forbindelse med lanseringen av boka «Mitt røde hjerte» for et halvannet år siden.  Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
TULLE-PARTI? Sammen med Frp-ekskluderte Siv Gørbitz, har tidligere Ap-statsråd fått over tusen nye medlemmer i deres Facebook.parti, FB-parti. Nå vil mange av dem stille til valg. Her i forbindelse med lanseringen av boka «Mitt røde hjerte» for et halvannet år siden. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagens administrerende direktør i Legemiddelindustrien og tidligere Ap-statsråd, Karita Bekkemellem, har startet et nytt parti på Facebook.

- Nå ble jeg engasjert kjenner jeg... deilig med FB parti da .. :-) hade, skriver Bekkemellem på nettsida til facebook-partiet 15. februar.

Tirsdag 8.februar luftet hun Arbeiderpartiets integreringsutvalgs forslag på den åpne sida, men stort sett er det om legemidler den nåværende direktøren uttaler seg om.

- Jeg ble foreslått til sjefsminister i regjeringen, men mente selv jeg kunne bli kjoleminister. Det er mye tull, altså. Men det diskuteres mye ordentlig politikk, også, sier Karita Bekkemellem til Dagbladet om Facebook-partiet.

Ekskludert Frper
Sammen med 19 andre er Bekkemellem en av administratorene for FB-partiets gruppe på Facebook. I tillegg er også Siv Gørbitz, ekskludert Frper fra Bergen, administrator for partiet.

I beskrivelsen av den åpne sida med påskriften «Folkets mening», står det at «partiet formelt heter Internettpartiet» og er et parti «som søker et system hvor sannheten bærer fram resultatene folk ønsker seg».

På bare få uker har de fått godt over tusen medlemmer.

Karita hadde ideen
- Karita hadde ideen til FB-parti. Jeg startet det, men vi hadde en veldig lett og tøysete tone. Så har plutselig alvoret tatt over, forteller Gørbitz til Dagbladet.

Bekkemellem forteller at hun fikk ideen etter massiv respons på «litt jobbstoff» hun la ut på sin Facebook-profil, og foreslo at de kunne ha egne «partimøter».

- Jeg hadde ikke forventet en slik respons. Det bare viser at folk har behov for å ha en god debatt blant andre folk. Det er ikke noe mer alvorlig enn det, sier hun.

Eks-politikere Gørbitz ble i år ekskludert fra Frp i Bergen etter påstander om at hennes partfeller skal ha lagt en naken mann i sengen hennes etter et seminar. For noen uker siden opprettet hun sida til Facebook-partiet.

Flere tidligere politikere har blitt koblet til Facebook-partiet, deriblant Venstres tidligere nestleder Olaf Thommessen, som riktignok er Facebook-venn med gruppa. Også Gørbitz tidligere partifelle Tove Christoffersen, som trakk seg i protest mot Frp, er administrator.

Vil stille til valg
På nettsida gir «partimedlem» og tidligere barnetv-kjendis Jarl Goli klart uttrykk for at FB-partiet bør stille til valg.

- Tenk dere følgende: FBP blir et lovlig registrert og tverrpolitisk demokratisk parti som stiller egne kandidater for valg. FBP kan i sine flate og effektive kommunikasjonskultur sette en dagsorden, skriver Goli.

Til Dagbladet forteller Gørbitz at det er en rekke andre som har foreslått det samme.

- Utgangspunktet til Karita var nok at det skulle være et forum, men nå er det veldig mange som presser på for at det skal bli et ordentlig parti, sier hun.

Lager program
Allerede har det kommet over hundre punkter til FB-partiets nye partiprogram. Men verken Bekkemellem eller Gørbitz er innstilt på en ny runde i politikken:

- Her må folk få lov til å gjøre akkurat det de vil. Det er vel fortsatt femundre hunderskrifter som skal til for å opprette et parti, men jeg kommer ikke til å stille valg. Been there, done that, som man sier. Jeg hadde ideen, som Siv fulgte opp, og så hadde vi det litt gøy underveis, sier Bekkemellem.

- Jeg har ikke tatt stilling til det, men jeg kan være med og støtte opp om partiet. De trenger jo noen som kan fortelle dem hvordan det fungerer i virkelighetens verden, sier Gørbitz.

EKSKLUDERT: Siv Gørbitz blir eksludert fra Frp etter lang internt krangel  om mobbing, blant annet påstander om en naken mann som skal ha blitt plassert der av partikolleger. Her er hun i sitt siste bystyremøte på det gamle rådhuset i Bergen. Foto: Tor Erik H. Mathiesen
EKSKLUDERT: Siv Gørbitz blir eksludert fra Frp etter lang internt krangel om mobbing, blant annet påstander om en naken mann som skal ha blitt plassert der av partikolleger. Her er hun i sitt siste bystyremøte på det gamle rådhuset i Bergen. Foto: Tor Erik H. Mathiesen Vis mer