Karita ber om kjoletillegg

Det koster å representere ofte, og litt ordentlighet kreves, mener likestillingsministeren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

-  Jeg synes ikke det er et urimelig krav å se på de totale kostnadene statsrådene har til representasjon. Vi har som politikere vært altfor feige til å ta en debatt om egne vilkår. Grunnen er frykten for at Dagbladet eller VG skal kritisere oss, sier Karita Bekkemellem.

Til Magasinet på lørdag fortalte Jens Stoltenbergs ektefelle Ingrid Schulerud om kostnadene ved å stille opp for Statsministerens kontor (SMK). Avdelingsdirektøren i UD taper om lag 50 000 kroner ved at hun har gått ned til 90 prosents stilling.

I tillegg må hun dekke utgiftene til representasjon selv. Hanne Grotjord, som er gift med Thorbjørn Jagland, anslo at det kostet mellom 50 000 og 100 000 kroner å opptre som statsministerens ektefelle.

Stabssjef Karl Eirik Schjøtt-Pedersen (Ap) ved SMK varslet overfor Dagbladet at han vil gjennomgå hvordan forholdene kan legges bedre til rette for ektefellene.

Kostbart

Likestillingsminister Karita Bekkemellem støtter gjennomgangen fullt ut, men vil gå enda lengre.

-  Når man først skal se på dette, bør man også se på statsrådenes utgifter. Vi er absolutt ikke nødt til å kjøpe det dyreste, men litt ordentlighet kreves. Vi blir saumfart så nøye at det er kostbart å representere ofte, både ved det du har på deg og en del andre ting, sier Bekkemellem til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer