- Karita er fordummende og useriøs

Refses av eget ungdomsparti etter hijab-utspillet.

REFSES AV UNGDOMMEN: Martin Henriksen, leder i AUF, er ikke imponert over Karita Bekkemellems hijab-sammenligning, eller andre norske politikeres bidrag i pågående debatten. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG
REFSES AV UNGDOMMEN: Martin Henriksen, leder i AUF, er ikke imponert over Karita Bekkemellems hijab-sammenligning, eller andre norske politikeres bidrag i pågående debatten. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Arbeiderpartiets ungdomsorganisasjon, AUF, er langt fra enig med sin partikollega Karita Bekkemellem, når hun sammenligner bruk av hijab med omskjæring av kvinner. - Det er hårreisende å sammenligne dette med kjønnslemlestelse. Jeg mener det er fordummende og at det tar denne debatten til et useriøst nivå, sier AUF-leder Martin Henriksen til Dagbladet.no.

Les: Karita gjorde en hijab-helomvending

Lei av useriøse hijab-angrep Han frykter slike sammenligninger kan føre til at samfunnet skyver fra seg minioritetsungdom i Norge. - Dette skjærer alle over en kam og stempler mange kvinner som bruker hijab frivillig. Vi tar avstand fra tvang om hijab, men vi balansere det og møter de som ønsker å bruke det med respekt, sier Henriksen, som mener at AP-Karitas utspill må stå for hennes egen regning.

Nå er ungdomspartiet lei av useriøse bidrag i hijab-i-politiet-debatten, og trekker blant annet frem Rune Gerdhardsens (AP) innspill til VG Nett forleden der han lanserer bruk av supportercapser i politiuniformen.

Frp til db.no: Skal de få bruke vikinghjelm også?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer