Karita gir seg med politikken

Må finne seg ny jobb.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Karita Bekkemellem sier hun er ferdig i norsk politikk når hun fullfører stortingsperioden i 2009. Hun vil satse på en karriere utenfor politikken.

- Jeg håper noen har bruk for meg og engasjementet mitt, sier Bekkemellem til Dagsavisen.

Bekkemellem legger ikke skjul på at hun helst ville ha fortsatt i politikken.

- Slik er det politiske livet. Jeg har vært forberedt på at dette kanskje kom til å skje. Jeg kan ikke være skuffet når jeg som en av få kvinner har fått delta i to regjeringer før knappe fylte 40 år. Jeg har lært masse, og de siste to årene har vært fantastiske år i mitt arbeidsliv, sa Bekkemellem til NTB torsdag.

Ifølge Dagsavisen synes statsminister Jens Stoltenberg det var personlig trist å måtte gi Bekkemellem sparken. Hun var også med i hans første regjering.

Bekkemellem mistet i vår vervet som leder i Ap\'s kvinnepolitiske nettverk, og dermed plassen i Ap\'s sentralstyre til tidligere AUF-leder Anniken Huitfeldt.

Nå innser Bekkemellem at det er på tide å satse på en jobb utenfor politikken etter at stortingsperioden er over om to år.

- Min tid i politikken er over etter disse to årene. Nå skal jeg sitte på Stortinget ut perioden, og deretter vil jeg ikke søke gjenvalg, sier hun.

GIR SEG I POLITIKKEN: Når stortingsperioden er over om to år, må tidligere barne- og familieminister Karita Bekkemellem finne seg noe annet å gjøre. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN
GIR SEG I POLITIKKEN: Når stortingsperioden er over om to år, må tidligere barne- og familieminister Karita Bekkemellem finne seg noe annet å gjøre. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN Vis mer

Bekkemellem opplyser at hun ikke har gitt Stoltenberg beskjed om avgjørelsen. Hun sier han godtok ønsket om å være åpen på at hun ikke ville slutte.

- Han måtte det. Men jeg vil ikke si mer om hva han og jeg har snakket om, sier Bekkemellem.

(NTB)