Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Karita tror Jens takler boka

Men han vil ikke snakke om den.

TO GODE VENNER: På Arbeiderpartiets landsmøte i 2007, var statsminister Jens Stoltenberg og likestillingsminister Karita Bekkemellem fortsatt gode kollegaer. Nå har Bekkemellem skrevet bok, der hun slakter statsministerens lederstil. FOTO Bjørn Langsem / Dagbladet
TO GODE VENNER: På Arbeiderpartiets landsmøte i 2007, var statsminister Jens Stoltenberg og likestillingsminister Karita Bekkemellem fortsatt gode kollegaer. Nå har Bekkemellem skrevet bok, der hun slakter statsministerens lederstil. FOTO Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Statsminister Jens Stoltenberg sier han ikke vil kommentere detaljene og anklagene i den nye boka til tidligere minister Karita Bekkemellem.

Har fått boka
- Karita har gitt meg boken og jeg kommer til å lese den. Jeg vil ikke delta i noen debatt om interne prosesser i Ap eller regjeringen, men jeg har lyst til å si at Karita har gitt mye til norsk politikk og jeg ønsker henne alt godt, sier Jens Stoltenberg til Dagbladet via sin statssekretær Mina Gerhardsen.

Tror han takler det
Den tidligere statsråden, som blant annet kaller Stoltenbergs oppførsel feig og ynkelig, i boka, håper og tror statsministeren vil tåle det som står i selvbiografien.

- Jeg tror Jens kommer til å takle boka bra. Han er et menneske jeg setter pris på, men det ville være helt umulig å gi ut en selvbiografi uten å være ærlig og åpen på de politiske kampene jeg har stått oppi, sier Bekkemellem til Dagbladet.

Landets dårligste leder
Når hun beskriver avgangen, er hun klar på at Stoltenberg sviktet.

Etter å ha fått beskjed om at hun kom til å bli erstattet, fikk hun søndag 14. oktober en ny tekstmelding fra Jens om at kabalene er på plass i løpet av måneden. Karita reagerer med oppgitthet og sinne, og skriver at hun ikke gidder å nedlate seg til å svare.

«Jeg har vært en av Jens' mest lojale medspillere gjennom mange år. Jeg støttet ham i striden med Jagland. Han hadde aldri klart å omorganisere hele Kvinnebevegelsen om det ikke var for meg og Karin Yrvin. Jeg har vært så lojal at jeg kunne gitt høyrehånda mi. Og så er han ikke engang mann nok til å ringe meg og fortelle hvordan ting går, ikke en aldri så liten prat. Ingen oppmuntrende ord. Bare en tekstmelding. Mener han virkelig at jeg skal stå løpet ut i to uker til, og fortsatt bare late som ingenting? Jeg er jo ingen skuespiller! Akkurat da tenker jeg at Jens må være landets dårligste leder.»

Spent
Karita sier hun er spent på mottagelsen.

- Jeg har hatt lesere underveis som har gitt meg tilbakemeldinger som gjør at jeg tror det kan gå bra.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media