Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Karl-Anton Swendsen vikar for Bastesen

Karl-Anton Swendsen fra Meløy møter som vararepresentant i Steinar Bastensens sykefravær. Bastesen ble rammet av hjeneslag søndag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tilstanden til stortingsrepresentant Steinar Bastesen fra Kystpartiet er alvorlig, men stabil, etter et hjerneslag søndag ettermiddag.

Bastesen ble operert søndag kveld. Ifølge informasjonssjef Trine Lind ved Rikshospitalet er det for tidlig å si om han vil få varige mén etter hjerneslaget.

–Det kan ta flere dager, kanskje en uke, før det er avklart, sier hun til NTB.

Bastesen har hatt samtaler med familien, og har selv gitt uttrykk for at han er på bedringens vei, opplyser Kystpartiet i en pressemelding mandag ettermiddag.

Hjerneslag oppstår når blodforsyningen til en del av hjernen svikter fordi en blodåre går tett eller sprekker.

Telefonen sto ikke stille på Kystpartiets gruppekontor i Stortinget mandag morgen.

Bekymrede kjenninger, partifolk, og tidligere og nåværende stortingsrepresentanter var på tråden for å høre hvordan det var med Steinar Bastesen.

I Bastesens sykefravær vil Karl-Anton Swendsen fra Bolga på Meløy møte som vararepresentant.

Bastesen var sliten


Lederen av Kystpartiets gruppekontor, Dag H. Berg, sier at Bastesen har hatt et meget sterkt arbeidspress de siste ukene. Partiet har lagt fram sitt eget budsjettopplegg. I tillegg til stortingsarbeidet har Bastesen også hatt mange oppgaver utenfor Stortinget.

- Han var sliten, men slaget kom brått og uventet, sier Berg.

Swendsen møtte noen dager for Bastesen i oktober, men utover det har han ingen erfaring fra Stortinget. Nå blir det han som skal fronte partiet i finansdebatten.

- Det blir vel nesten som å hoppe etter Wirkola. Bastesen har sin egen stil, sier Berg.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!