«Karl» betalte en million for aksjer som ikke finnes

Kona aner ingenting om at «Karl» er lurt for en million lånte kroner, og at de to risikerer å miste leiligheten sin.

LURT TRILL RUNDT: Men «Karl» vil ikke helt gi opp drømmen om den store aksjegevinsten fra Japan. Her er hans historie.  Foto: Ole Morten Melgård/Dagbladet
LURT TRILL RUNDT: Men «Karl» vil ikke helt gi opp drømmen om den store aksjegevinsten fra Japan. Her er hans historie. Foto: Ole Morten Melgård/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BAKGRUNN: Slik jobber bedragerne som lurer nordmenn for 100-150 millioner hvert år.

(Dagbladet): En kvinnestemme kontaktet den staute, rolige forretningsmannen, som har styreverv og fast inntekt, for omkring ett år siden. Hun lokket med investeringer med en fortjeneste på 100 prosent, og inviterte til en samtale med hennes overordnede dagen etter. Kort tid seinere var «Karl» blitt investor.

- Totalt har jeg investert en million, sier «Karl» til Dagbladet i dag.

- Det siste beløpet jeg overførte var 85 000,-. Det er jo mye penger i seg selv, men i forhold til millionen blir det lite. For ei stund tilbake kunne jeg trukket meg ut, men nå har jeg brukt så mye penger på dette at det er vanskelig bare å gi opp.

Kan miste boligen Han har utvidet lånet sitt i banken til det maksimale, med pant i leiligheten han og kona bor i. Verken kona eller familien aner noen verdens ting om «Karl»s økonomiske situasjon. Sjefen er informert - og har selv lånt ham et sekssifret beløp som er overført til svindlerne.

- Kona stoler vel mer på meg mer enn jeg fortjener. Jeg skulle vært pensjonist nå, men ser ingen annen utvei enn å fortsette i jobb. En gang må vi vel flytte ut fra leiligheta, det vil dekke utgiftene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer