Jordskjelv i California

Karl Erik opplevde jordskjelvet: - Det føltes som en evighet

Norske Karl Erik har opplevd flere jordskjelv i Los Angeles, men de kan ikke nærme seg styrken på skjelvene han har opplevd de siste dagene.

I LOS ANGELES: Norske Karl Erik Vasslag, som har bodd i LA i tre år, forteller om jordskjelvene han har opplevd de siste dagene. Foto: Privat
I LOS ANGELES: Norske Karl Erik Vasslag, som har bodd i LA i tre år, forteller om jordskjelvene han har opplevd de siste dagene. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Et kraftig jordskjelv målt til en styrke på 7,1 har rammet Los Angeles-området i USA natt til lørdag norsk tid.

Jordskjelvet finner sted bare én dag etter at California og nabostaten Nevada ble rammet av det kraftigste skjelvet i området på 20 år. Det skjelvet var målt til 6,4.

Våknet av et brak

Norske Karl Erik Vasslag (22) har bodd i Los Angeles i tre år, hvor han har studert fotografi. Han forteller til Dagbladet at det første skjelvet vekket han i 10.30-tiden lokal tid torsdag.

- Det var en helligdag, så jeg sov litt lenge. Jeg våknet av et ganske greit brak. Så tenkte jeg ikke så mye mer over det, før jeg begynte å lese om det i avisene og innså hvor stort det egentlig var.

Det ble advart om etterskjelv, og Vasslag forteller at han gikk rundt og bekymret seg for dette store deler av dagen.

- Men i dag (fredag) var ting tilbake til normalt, sier han.

Fryktet «The big one»

Samme kveld Facetimet Vasslag med ei venninne som hadde nattevakt på en bensinstasjon da det neste jordskjelvet startet.

- Jeg kjente en slags risting i bakken, så begynte det å bli ganske intenst, som om jeg var på en båt ute på hard sjø. Jeg innså at det var et stort etterskjelv, og tankene gikk jo til «the big one» som er ventet, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer