Karl Rove fant bilen innpakket i plast

Skøyer spilte den avtroppende Bush-rådgiveren et puss.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Avtroppende Bush-rådgiver Karl Rove gjorde store øyne da han skulle plukke opp bilen på parkeringsplassen utenfor Det hvite hus: Den svære svarte Jaguaren var helt innhyllet i plastfolie, hadde påsatt et klistremerket med påskriften «Jeg elsker Barack Obama» samt et par tøyørner oppå bagasjeromsdøra og en ditto elefant på panseret, skriver AP.

Republikanske Rove står neppe inne for klistremerket med den demokratiske presidentkandidaten, så elefanten, republikanernes partisymbol, var muligens plassert på panseret som en motvekt.

Norsk-amerikanske Rove, som går av som topprådgiver om et par dager, hadde etterlatt bilen på parkeringsplassen mens han var i Texas i to dager sammen med president Bush, og i mellomtida hadde altså noen hatt det moro med dollargliset hans.

Men 56-åringen tok det hele med et stort smil og begynte på den møysommelige jobben med å ta av all plasten, i samarbeid med en gruppe barn som hadde kommet til stedet for å se presidenten lande i helikopter.

Rove ga skylda for stuntet til Al Hubbard, formann i det nasjonale økonomiutvalget. Han fikk to sikkerhetsfolk til å «arrestere» skurken, som ble ført bort mens topprådgiveren fortsatte å vikle plastfolien av bilen.

DEKORERT: Roves Jaguar, dekorert med plastfolie, Barack-klistremerke og tøydyr. Foto: RON EDMONDS/AP/SCANPIX
DEKORERT: Roves Jaguar, dekorert med plastfolie, Barack-klistremerke og tøydyr. Foto: RON EDMONDS/AP/SCANPIX Vis mer
OVERRASKELSE: Bush-administrasjonens fremste rådgiver innser at hjemturen blir litt mer komplisert enn han hadde tenkt seg.
SKURKEN TATT: Al Hubbard, formann i det nasjonale økonomiutvalget, føres bort av sikkerhetsfolk etter å ha blitt pekt ut som bakmannen for plastikkaksjonen.
HJELPENDE HENDER: En gruppe barn hjalp Rove med å fjerne plasten fra Jaguaren.
SKURKEN TATT: Al Hubbard, formann i det nasjonale økonomiutvalget, føres bort av sikkerhetsfolk etter å ha blitt pekt ut som bakmannen for plastikkaksjonen.