ENORM APPLAUS: 11 år gamle Karla Ortiz snakket under Demokratenes landsmøte natt til tirsdag norsk tid. Hun snakket om at hun var redd for at foreldrene kom til å bli utvist fra landet, fordi de er papirløse innvandrere. Video: CNN Vis mer

Karla (11) ble møtt med stående applaus: 
- De fleste dagene er jeg redd. Redd for at foreldrene mine vil bli tvunget til å dra

Redd for at foreldrene skal bli utvist av USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 11 år gamle Karla Ortiz ble møtt med stående applaus etter å ha talt

- I dag skal jeg fortelle en historie om foreldrene mine. Om utvisningen av immigranter. Jeg er datter av innvandrerforeldre.

- «Valiente». Modig. Det var det Hillary Clinton kalte meg da jeg fortalte henne at jeg var redd for at foreldrene mine kom til å bli deportert. Selv da jeg var liten gråt foreldrene mine alltid, men jeg skjønte ikke hvorfor, sa 11-åringen fra talerstolen.

Se det rørende innlegget i videoen øverst i saken.

- «Soy Americana»

Hun stod på scenen rundt klokka tre natt til tirsdag norsk tid, etter blant annet artist Demi Lovato og etterfulgt av komiker Sarah Silverman og skuespiller Eva Longoria.

- «Soy Americana», understreket hun og måtte vente med å fortsette innlegget på grunn av høylytt applaus fra salen.

Selv er hun født i Las Vegas, men foreldrene er papirløse innvandrere fra Guatemala. De skal ha kommet til landet for rundt 20 år siden, skriver det amerikanske nettstedet Aol.

Del av Clintons kampanje

- Det er ikke hver dag jeg føler meg modig. De fleste dagene er jeg redd. Jeg er redd for at foreldrene mine hvilket som helst øyeblikk vil bli tvunget til å dra.

Ifølge nyhetsmagasinet TIME møtte Karla Ortiz og Hillary Clinton hverandre under valgkampanjen i februar. Hillary har siden brukt møtet med 11-åringen som en del av kampanjen sin.

I en video stadfester hun at hun vil gjøre alt hun for å sikre at immigrater som befinner seg i samme situasjon som Oritzs foreldre får bli værende i USA.

- Jeg skal gjøre alt jeg kan sånn at du ikke trenger å være redd.

Natt til tirsdag sto både Bernie Sanders og førstedame Michelle Obama på talerstolen. Det samme gjorde artist Paul Simons, som fremførte låta «Bridge over troubled water».