Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Karlsvik blir sparket

Får sparken fra stillingen som sjef for Fellesstaben i Forsvarsstaben.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Kontreadmiral Atle Torbjørn Karlsvik får sparken fra sin stilling i Forsvarsstaben.

- Kongen i statsråd har i dag gitt Forsvarsdepartementet fullmakt til å ta ut stevning for domstolene for å avskjedige kontreadmiral Atle Torbjørn Karlsvik fra hans embete i Sjøforsvaret, skriver Forsvarsdepartementet i en pressemelding.

Departementet sier de ser på saken som en personalsak, og vil ikke kommentere den ytterligere.

- Jeg kan bekrefte at vi har mottatt en melding om at Kongen i statsråd har kommet med en slik beslutning, sier Karlsviks advokat, Dag Steinfeld, til TV 2 Nettavisen.

Kontreadmiralen har vært etterforsket for grovt økonomisk utroskap i forbindelse med reiser på Forsvarets regning. Samtidig har Forsvarsdepartementet forberedt avskjedssak mot Karlsvik.

Steinfeld mener Forsvaret har drevet en ren forhåndsbedømmende mediekampanje i saken.

Tidligere forsvarsminister Kristin Krohn Devold, som foretok den omstridte ansettelsen av Karlsvik, vil ikke kommentere saken overfor Dagbladet.no. Hva syns du om at Karlsvik nå får sparken?

- Det må du henvende deg til forsvarsdepartementet for å få en kommentar på, sier Krohn Devold.

- Men det var du som ansatte ham?

- Jo, etter anbefaling fra forsvarssjefen. Men jeg har aldri kommentert den saken, og kommer heller aldri til å kommentere den. Du får snakke med forsvarsdepartementet.

FÅR SPARKEN: Kontreadmiral Atle Torbjørn Karlsvik.