Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Karlsvik frifunnet

Kontreadmiral Atle Karlsvik ble i dag frifunnet i bedragerisaken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Jeg er veldig, veldig glad, sier Atle Karlsvik i intervju med TV2.

Han vil ikke spekulere i hva han vil gjøre hvis det skulle bli mulig å gå tilbake til jobben i Forsvaret.

- Nei, nå tenker jeg bare på jentene mine og det gode følelsen jeg har inni meg, sier Karlsvik.
 

Karlsvik var tiltalt for bedrageri av drøyt 63.000 kroner gjennom to turer til Spania, én tur til Danmark og én tur til Oslo.

Tiltalen gjaldt grov uforstand i tjenesten. Aktoratet mente at kontreadmiralen har lurt kolleger til å utbetale penger som han brukte til å dekke private utgifter, mens han var på jobb. 

Karlsvik var tiltalt for å ha latt Forsvaret betale private reiser, middager og representasjon. Tiltalen omfattet fem reiser med en samlet sum på 63.323 kroner.

Aktoratet har hele tiden hevdet at Karlsvik brukte pengene til privat hygge. Karlsvik har avvist påstandene. Han mener at reisene var rene tjenestereiser.

Saken startet i oktober 2005 da Karlsvik ble bedt om ta permisjon fra stillingen som sjef for fellesstaben i Forsvarsstaben mens saken ble etterforsket.

FRIFUNNET: Kontreadmiral Atle Karlsvik ble i dag frikjent i Gulating lagmannsrett i bedragerisaken som er reist mot ham. Foto: PAUL S. AMUNDSEN
FRIFUNNET: Kontreadmiral Atle Karlsvik ble i dag frikjent i Gulating lagmannsrett i bedragerisaken som er reist mot ham. Foto: PAUL S. AMUNDSEN Vis mer

Da saken var oppe i Bergen tingrett i mai i fjor ble Kalsvik frifunnet for alle tiltalepunktene. Nå har han blitt frifunnet i Gulating lagmannsrett, men avgjørelsen var ikke enstemmig, skriver NTB. 

Dommen i lagmannsretten regnes som et knusende nederlag for både aktoratet og Forsvaret.

Karlsvik ble avskjediget i 2006 av Kongen i statsråd, men dette blir ikke gjort gjeldende uten en rettskraftig dom.

Kontreadmiralen er imidlertid ikke ferdig i rettssystemet. I april starter arbeidsrettssaken hvor Staten ved Forsvarsdepartementet har saksøkt Karlsvik for 800 000 kroner. De vil også kreve at Karlsvik blir fradømt stillingen. 

image: Karlsvik frifunnet
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media