Ap om Sandbergs etterlønn:

- Karma har bitt seg skikkelig fast

Per Sandbergs karantene og etterlønn får Arbeiderpartiets Lise Christoffersen til å lete fram gamle sitater. Hun mener å avdekke en viss forskjell på liv og lære.

KARANTENE: Tidligere fiskeriminister Per Sandberg er ilagt seks måneders karantene med full statsrådslønn etter å ha etablerte eget konsulentselskap. Her med statsminister Erna Solberg (H) under pressekonferansen i forbindelse med avgangen hans.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
KARANTENE: Tidligere fiskeriminister Per Sandberg er ilagt seks måneders karantene med full statsrådslønn etter å ha etablerte eget konsulentselskap. Her med statsminister Erna Solberg (H) under pressekonferansen i forbindelse med avgangen hans. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Per Sandberg har ved flere anledninger kritisert andre for å ta imot etterlønn. Da virker det underlig at han selv ikke bare tar imot det samme, men til og med opptrer aktivt for å få det, sier Christoffersen til Dagbladet.

På spørsmål om hun mener det er karma som nå har bitt ham bak, svarer hun som følger:

- Egentlig er det verre enn det: Karma har bitt seg skikkelig fast, sier den erfarne stortingsrepresentanten.

Det var i en mye omtalt SMS til Fiskeribladets redaktør at den nylig avgåtte Frp-statsråden kom med henvisningen til østlig filosofi og religion:

«Karma vil bite dere bak, vær trygg», skrev Sandberg i meldingen.

Etterlønn

Statsråder får vanligvis én måneds etterlønn når de går ut av regjeringen. Dersom de ikke har annen inntekt, kan de få inntil tre måneder etter søknad, noe Sandberg fikk innvilget 30. august.

Men når Karantenemnda i forrige uke besluttet å ilegge den tidligere fiskeriministeren seks måneders karantene, blir perioden med full statsrådslønn ytterligere forlenget med tre måneder. Forklaringen er at Sandberg etter at han gikk av som statsråd har etablert egen konsulentvirksomhet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer